Rusakulan 20 september 2008

Syrran, J, Kajan, G och hunden. Syrrans kamera. Självutlösare. Här har ni oss!


Helg med halsont

Jag har så jääääävla ont i halsen. Ni vet, så där så att man inte vill svälja och hostar så fort man försöker prata. Inga andra krämpor tack och lov. Med hjälp av reliv och ipren dämpar jag det onda och dagarna blir överkomliga. Har hört att kombinationen av paracetamol (alvedon, reliv och sånt) och ibuprofen (iprenmannen och grabbarna) ska vara oslagbart när man har en infektion i kroppen. Och jag törs inte chansa.

En blåsig lördag med halsont och på diet kan ändå bli helt okej. Vi spelade backgammon, gick på bio (Arn del två) och åt tapas på Indigo. Tapasdiet, hade ni inte hört talas om det?

Syrran och J gav G ett backgammon när de var här och en sen fredagkväll efter ett antal glas vin lärde de oss grunderna i spelet. Jag hade nästan bestämt mig för att det inte gick att lära sig, eller att jag var alldeles för rastlös för att lära mig,  men kan de rastlösa amerikanerna så kan jag. Nu kan jag. Fast vi kör inte med dubbleringstärning. Än.

Söndagen är mindre blåsig och mer solig så inom kort ska jag gå ut. Morgonen ägnade vi åt mouse killing. Trots vår nyinköpta, och ganska dyra, superduper electronic musskrämma så hittade vi en rätt så stor kille i källaren. Han, eller hon, hade dock gömt sig lite klantigt bakom en kartong och därmed målat in sig i ett hörn så vi kunde med gemensamma krafter, en hockeyklubba och en golvlist döda den rackaren. Rätt så läbbigt men de har inget i vår källare att göra. Dessutom har vi blivit luttrade med tiden på landet. Det har dödats både ormar, möss och trafikskadade rådjur under åren och det är å ena sidan lika läskigt varje gång men å andra sidan har man lärt sig att hantera det. Vad säger det om mig som person? Psykopatisk?

Dessutom har vi tagit tag i vår TV-bänk. I fem år har vi levt med en liten sak från IKEA i silverfolie, begagnat inköpt av vännerna M & J som flyttade till Stockholm. Nu har vi en ny kinesisk platt TV och den lilla silverbänken har gjort sitt. Så lite möbel som möjligt och helst vägghängt. Vi är pro vägghängda möbler. Det blir så lättstädat och diskret. Ett par ekskivor inköptes och några konsoller. Dessa ska lutas och få en snygg ljus finish för att matcha övriga rummets möblemang. Varför i så fall köpa dyra ekskivor? Jo, för det hårda och tåliga träslagets skull.

Old solution. Jag gillar särskilt lösningen med den
turkosa golvkudden som har fått agera bord till antennen.


New solution coming up. Matrummet får agera målarverkstad i brist på lämpliga
utrymmen. Nästa stora projekt by the way. Biggus garage med tillhörade verkstad.


Eller förresten, vi har ju ingen TV.

Nu ska jag gå ut en stund. Det är ju faktiskt ganska fint väder. Man kan ha ont i halsen ute också.

Där fick jag...

Jag skulle aaaaaaaldrig ha skrivit att jag är frisk, hel och allt det där. Idag har jag råont i halsen. Vill inte svälja. Svårt att prata. Fan.

Fredagsmail!

FREDAG
fredag
F-r-e-d-a-g

I love it.

Igår såg jag Sex and the City. The Movie. Ungefär som TV-programmen. Jag tror SATC gör sig bättre i 30 minuter än i 2,5 timmar.

Det här blir nästan som de gamla fredagsmailen. Coolt. Det var ju så det startade för över 10 år sedan. Det här är faktiskt fredagsmail fast i en modernare form. Same shit. Jag skriver dravvel, ni läser och raderar. Eller bara raderar.

Helgen är öppen. Mums. Vill helst bara gå här och skrota, fixa och pula. Inne och ute. Kanske bio. Lite betonggjutning. Umgås med G. Nu har det börjat hända grejer med hans knä. Äntligen! Börjar förmodligen jobba på måndag igen.

Förhoppningsvis sista helgen med pittilotter. På måndag ska jag träffa min afrikanska jesus. Hon som ska rädda mig. Eller mitt hår. Spännande!



Här har ni mig, fotot är 10 minuter gammalt. Glad, nöjd, frisk, hel, skitdåligt tränad och lite småfet. Fast, som jag skrev förra gången, nu dietar jag så det är bara en tidsfråga innan jag är nere på normal-BMI igen. Jag har karaktär när jag måste. Sommarens svullande av rabarberpaj, chips, vin, god mat, mera vin, cocostoppar, mera mat, smågodis, öl och ostkrokar har satt sina spår. Jag som trodde att det var hälsokost.

Vardag igen

Kalasveckan när syrran och J var hemma på besök är över. Istället för att vara en simpel grå höstvecka så blev vecka 38 rena glädjeämnet. Hösten som annars kan vara rätt slätstruken och utan större intressanta händelser och högtider fick ett rejält uppsving som jag kommer att leva på ett tag. Och sakna.


Syrran & J

Igår lämnade amerikanerna Örebro och G, jag och mina päron gjorde en utflykt till Julita. Där var det äppelhelg och vi gjorde vårt bästa för att lära oss allt om äpplen. För att slippa betala entréavgift kunde man baka en äppelpaj och delta i äppelpajstävlingen vilket min far nappade på. Som nybliven pensionär gäller det att spara på örena och kan man baka sig in på ett ställe så gör man det. Det var en jävla tur att vi inte vann för när vi åt upp våra pajer efteråt så konstaterade vi att de kanske inte var så märkvärdiga. Kanske för att de var gjorda på Kungsörnens kakmix...


Äppelpajstävling i Julita

Det tog drygt fem år för mig att byta ut min töntiga reklamryggsäck mot något snyggare. Under hela denna tid har jag tänkt att jag inte behöver ha ryggsäck som jobbväska längre eftersom jag cyklar så sällan. Dessutom är det så FUL. Tack och lov gick den nyligen sönder och det fick mig att göra slag i saken. Fem jävla år. Hur lång kan en tumme bli och hur svårt var det egentligen?

Då G fortfarande inte kan jobba på grund av sitt onda knä har han ägnat en hel del tid framför datorn. Detta har resulterat i en ny hemsida och blogg. För er som vill läsa om hans perspektiv på tillvaron finns den att tillgå här.

Helsicke vad jag har gått upp i vikt. Nu blir det diet.


Höst?

Jag tror att sommaren är slut. Igår hittade jag mitt första eksem och G såg första musen sen i vintras.


A tribute to...


A tribute to Pittilott-Greta

Prioritet nr 1

Min syster med sambo är hemma i Sverige på visit. Jag prioriterar henne framför allt annat. Till och med bloggen.

Grattis Thomas!

Onsdagen, dagen då jag borde ha gratulerat Thomas på 40-årsdagen, såg ut så här:

06.55 - väckarklockan/Gs mobiltelefon ringer. Snosar.
07.05 - väckarklockan/Gs mobiltelefon ringer. Snosar.
07.15 - väckarklockan/Gs mobiltelefon ringer. Stänger av. Går motvilligt upp. Inser att min mobiltelefon försvann nån gång igår. VAR ÄR DEN? (Stressmoment 1)

07.50 - slänger mig i Volvon och åker till jobbet. Håller inte hastighetsgränserna. Hoppas att älgarna stannar i skogen. Tänker på att det ska bli skönt med 120 minuters egen planering under dagen.

08.04 - hastar in på jobbet och ropar GODMORGON! Kollega A frågar om jag är laddad. Vaddå? Kollega O är sjuk och du ska leka lärare idag. (Stressmoment 2-7) Glöm planeringen.

08.12 - önskar klass 3-4A god morgon och förklarar varför jag står längst fram istället för längst bak.

09.30 - hinner faktiskt dricka en kopp kaffe och ringa hem och be G leta efter min mobiltelefon. Inser att eftermiddagens planerade aktivitet blir lite krångligare då denna byggde på att jag äger en mobiltelefon. (Stressmoment 8)

13.20 - avslutar skoldagen för klass 3-4A en timma för tidigt. Trycker ut alla elever i kapprummet så att jag kan låsa och kuta ner på fritids och plocka ihop mina saker. (Stressmoment 9-10) Ringer till min egen mobiltelefon ifall den ligger nånstans på jobbet. G svarar. Han har hittat den! Dagen till ära ska jag på utbildning i stan så jag lämnar stället.

13.34 - kör ut från parkeringen och håller tummarna för att jag kommer hitta parkeringsplats utan att leta. Någon borde kunna låna ut sin mobiltelefon till mig så att jag vet var, när och hur jag ska få träffa min syster & co. (Minus 1 stressmoment)

13.52 - hittar parkeringsplats i närheten av kursstället! (Minus 1 stressmoment)

13.57 - tar två trappsteg i taget in i kurshuset och hittar rätt lokal på en gång.

14.00 - 16.30 - skitbra kurs och jag tänker inte på något annat under dessa två och en halv timmarna.

16.35 - en vänlig själ lånar ut sin mobiltelefon till mig och jag stämmer träff med syster & co. (Minus 1 stressmoment)

16.37 - går till bilen och inser att jag är på östra sidan av stan, ska till den västra och sedan vidare norrut i rusningstrafiken. (Stressmoment 8)

17.10 - kliver in på mötesplatsen före alla andra. Umgås med syster & co till klockan är 22.10 då jag fullständigt utmattad ånyo sätter mig bakom ratten.

22.35 - hänger av mig i hallen i Getingedalen. Går raka vägen upp på övervåningen och går och lägger mig. Somnar ovaggad.

Imaginary Heroes

Igår kväll visade SVT Imaginary Heroes. Det upptäckte jag av en slump eftersom vi inte längre har någon tidning. Var det någon som såg den? Min syrra har varit med och gjort den. Jag gillar den. Att inte ha någon tidning är inte bara bra för ekonomin, det har även visat sig vara bra för mitt TV-tittande. No TV is good TV enligt mig. Om jag inte kan läsa om TV så glömmer jag dessutom att titta.

Jag har en fånig liten förkylning. Var det allt? Och i så fall - var det verkligen nödvändigt? Fast, det är klart, hellre en liten snuva än en brakförkylning.

På lördag kommer syrran hem! Och James! Den årliga krocketmatchen går på söndag. Jag tror det är 20-årsjubileum i år.

Nu har jag konsulterat en frisör. Hon kommer från Afrika så det kan bli spännande.

Helgen...

...har varit regnig och grå. Som gjord för film. Och vin. Har sett Flyga Drake. Den var bra. Skönt, nu slipper jag läsa boken. Därpå följde mera vin och Morgan Pålsson - världsreporter. Den var faktiskt kul. Lite otippat. Sen såg vi The Air I Breathe och den var väl sådär. Hyfsad. Lördagskvällen avslutades med boxtömning och Buss till Italien som visades på TV. Halvtråkig.

Lite brasa och godis på det och en regnig lördag blir en lyckad lördag. Häpp!

När sen söndagen är nästan lika grå och filmerna är slut kan man baka, koka saft och laga mat och man glömmer snart att vädret suger och att det inte blev någon som helst svampplockning vilket var planerat. Fast det kanske var lika bra det. Förra svamppromenaden resulterade visserligen i lite god svamp men även tre (3) stycken fästingar.

Gs knä är fortfarande uselt trots att doktorn sa att han skulle vara i princip återställd vid det här laget. Skittråkigt.

Min förkylning kommer alldeles för sakta. Den ska ju vara över på lördag när syrran kommer!!! Kom igen nu då!

Bästa musiken just nu:
  • Gamma Ray med Beck
  • Melting Into Orange med Rebecka Törnqvist
  • Eddie Vedders soundtrack till Into the Wild

Jag tror jag håller på att bli en musikmjukis.

En helt vanlig jävla onsdag

Jag gillar Eva Dahlgren. Inte hennes musik men personen Eva Dahlgren. I synnerhet efter att ha läst hennes bok Hur man närmar sig ett träd. Den var skön på nåt sätt. Sen läste jag en intervju med henne i nån tidning och i den obligatoriska kortfrågerutan beskriver hon sina kärleksknep: Jag tänker på att den ska underhållas och jag tar aldrig min partner för given. Jag instämmer men jag blev samtidigt lite nyfiken på hur G skulle svara om han fick den frågan så jag ställer den till honom.

Kajan: Har du några kärleksknep?
G: Tja, helikoptern.

Hur var det, kvinnor är från mars och karlar är från vettet?

Så skönt, kommer hem 16.30 och har massor av energi. Får massor av skittråkiga saker gjort.

Har ätit så goda grejer från Goodstore senaste veckan. Tempeh, chilisojakorvar, falsk bacon och Veggie Cowgirl Steaks. I dessa bistra besparingstider har vi ändå valt att äta och dricka gott. Livet måste ju vara uthärdligt. Vi är inga gröt- och nudelmänniskor.

Inte för att jag tillhör det mest fåfänga släktet men nu börjar det bli en väldigt bad hair situation. Shave? Märker ni att jag slänger mig med anglosismer? Det är nog för att syrran snart är på väg hem. Eller för att det är kul.

Komsi komsi lilla förkylningen. Du skulle passa sååååå bra just nu.



Oätliga fynd från måndagens svampjakt


Smarriga fynd från samma svampjakt


Hemodlad nätmelon


Egna paprikor


Doroteablomma


RSS 2.0