Semestervecka 1

Fredag 17 juni
Avslutar arbetet vid lunch. Åker hem och packar det sista inför Jukolaäventyret. Den orienterarfyllda bussen avgår 14.30 från Örebro. Båten går 19.30 och vi äter middag direkt. Sen blir det en sväng i tax freen och sen är det god natt.

Inget Jukola utan fågel och fisk



Lördag 18 juni
Ankomst Finland. Buss till Virolahti. 15 km från ryska gränsen. Regnet upphör snart och damstafetten börjar. Jag gör en mycket väl godkänd tredjesträcka och stämningen är underbar i laget och i klubben. Bastu är förstås obligatoriskt på finska tävlingar. På Jukola i tältform. Vi ser de första nattsträckorna i herrstafetten innan det är nattinatti i militärtältet.

Camp Sweden

 

Två nöjda damlag efter bastun

 

Finsk containertoalett



Söndag 19 juni
Herrstafetten avslutas. Vi slackar, solar och åker mot Helsingfors. Båtresan hem till Sverige är ett kapitel för sig.

Måndag 20 juni
Frukostbuffé á la Silja Line. Buss mot Örebro. Hem till Getingedalen. Tillbringar eftermiddagen i trädgården. Vin, mat och somna i soffan.

Tisdag 21 juni
Ärenden i stan. Trädgårdsslit. Fika hos Linda och hennes coola barn. Mera trädgårdsslit. Vin, mat och somna i soffan.

Onsdag 22 juni
Sover länge. Gör ett kort ryck i trädgården. Gör ett arbetspass i verkstaden. Håller butiken öppen. Sen blir det mera trädgård igen. Vin, mat och somna i soffan.

Torsdag 23 juni
Gizmos födelsedag. Uppvaktning och överraskningsrunda. Nostalgibyn i Hosta mellan Frövi och Fellingsbro. Solhems handelsträdgård. Handlar för 1300 kronor. Buddiststupan utanför Fellingsbro. Äter en Magnum. Hem till Getingedalen för lite födelsedagsmiddag och vin förstås. Somnar inte i soffan utan kollar på Seven Pounds. Igen. Grinar. Igen.

Fredag 24 juni (Midsommarafton)
Vi inleder med lite trädgårdsarbete innan vi packar ihop oss inför båtfärd på Hjälmaren. Trevlig midsommar. Sover på Flugis där det står tomt eftersom mamma och pappa är på Gotland.

Först tejpade kaptenen ihop rodret

 

Sen kom vi iväg på en behaglig tur

 

Stannade vid Essundet och GRILLADE faktiskt.

Lite otippat på midsommar men det är kul att göra något annorlunda.



Midsommargemyt

 

Bryggdans på nattkröken

 

Among friends



Lördag 25 juni
Tar en cykeltur i Örebro och tittar på OpenArt och växtligheten i Stadsparken. Ett kort stopp i Wadköping. Hem till Getingedalen. Tvättar bilen, sätter en ugn, klipper gräs och plockar en fästing på Gizmo.

RSS 2.0