Finväder, jobb, möten, kurser, gräsklippning...

Datorn står inne. Kajan är ute.

På återhörande.

Livet på landet

Det är måndag och regn. Prognosen stämmer exakt. Perfekt för bakning. Degen jäser och Kajan bloggar. Det brinner i vedspisen. I torsdags blev den godkänd av sotar'n. Mmmmmmumma. Allt är så jävla rart.



I helgen var det dessutom underbart väder och horder av människor i Getingedalen. Orienteringstävlingar. Det är ingen slump att min sport utförs just i min skog. Husköpet var ytterst medvetet. Skogen är känd för att vara vacker men även vild och utmanande. Precis sånt man vill erbjuda när man arrangerar en orienteringstävling. Mest häpnadsväckande för helgens tävlingar var att det var G som tävlade. Inte jag. Min G med karta och kompass! I'm so proud. Nybörjarkursen är avslutad och examensprovet är avlagt med den äran. Han upptäckte dessutom att han faktiskt kan springa lite nu, så länge det sker på mjukt underlag. Alltså i skogen bredvid stigen. Jag är så lycklig! Detta ska vi fira med att köpa ett par nya löparskor till honom och det görs på Löpex. Dels för att våra vänner driver butiken, dels för att de är experter på löpning och skor, dels för att man får springa på löpband och testa skorna.

Övrig tid i helgen har vi ägnat åt middag hos svärmor och avkopplande småfix utomhus. 2009 års grill är tillverkad och invigd. Varför köpa det man kan konstruera själv?


Nya grillen eldas in.


Rädisor redan till midsommar?


Förra veckan hjälpte vi en kompis, P, med ett spökuppdrag. Hans 10-åriga dotter och hennes klasskompisar skulle övernatta i Kalltjärn, stugan som ligger vid vår badsjö, och han tyckte att ett litet spök skulle ge en extra dimension åt klassresan. Självklart sa vi. Hunden skulle ändå rastas. När skymningen föll var barnen samlade i stugan och vi började bulta i väggarna och vifta med pinnar utanför fönstren. Lagom när vi skulle lägga in nästa växel och ta fram spökkedjorna så kommer P ut och vinkar. Det räcker, det räcker! Tack ska ni ha! Ungarna är helt förstörda där inne. När jag sedan träffade P på tävlingen igår så kom han fram, bugade och tog i hand. Hjärtligt tack. Jag kommer aldrig mer få vara klasspappa. Tack. Är det så enkelt? Nån mer som vill slippa vara klassförälder?

Stugan där det spökar...

I fredags var jag på kurs i Det svåra samtalet. Det  var matnyttigt och tipsspäckat och jag kände att jag kommer att ha lika mycket nytta av det på jobbet som hemma.

Den här veckan är behaglig. Två vanliga arbetsdagar, en planeringsdag utan elever och två lediga. Alltså fyra sammanhängande lediga dagar. I'm looking forward to it. På tordag ska vi vara väldans kulturella. Först ska vi ta del av Tysslingedagen. Nästgårds socken har som tradition att arrangera en åka-runt-dag på Kristi Himmelfärdsdagen. Man passar på att visa upp vad man kan i hantverks-, trädgårds- och musikväg och ordnar små caféer. Det var bland annat kletzmermusik med Carte Blanche redan klockan 11 på förmiddagen så vi får ställa väckarklockan. Sen har vi några andra obligatoriska stopp och Kajan måste väl dricka kaffe nånstans också. På kvällen var det tydligen konsert i Stadsparken med Detektivbyrån, The Idle Hands, The Gordons och Phomic. Detta med anledning av att det är folknykterhetens dag så jag vet inte om vi är välkomna.

På fredag ska vi såga upp timmerhögarna till klyvbara stubbar.

Garaget? Har ni sett något garage? Inte jag heller. För två veckor sedan tröttnade jag på att lyssna på G och hans återkommande ändringar i planerna och konflikterna som uppstod, framför allt inom mig, i samband med dessa. Jag vill inte höra mer om garaget, sa jag. Men vill du inte vara med och bestämma hur det ska bli? sa G. Du vet vad jag önskar, sa jag. Men vem ska jag då bolla med? sa G. Jaha, sa jag, det är bollar du gör? Jag hjälper gärna till och bygger när det blir dags. Återkom då. Allting har varit frid och fröjd sedan dess. Jätteskönt. Och så kom dagen då G suckar och säger Jag vill inte bygga något garage... det känns inget roligt. Jag vill bygga orangeri, rosenbågar, totempålar och en massa annat kul. Garage är tråkiga. Fast han ler lite samtidigt och jag inser hur viktigt "bollandet" var för honom. Jag väntar fortfarande på att han ska be mig hjälpa till. För bygga, det vill jag. Jag trodde dessutom att det var det vi skulle göra på semestern i år eftersom vi har lagt alla resplaner och utflykter åt sidan. Men då det fortfarande inte finns några ritningar, besked från miljökontoret eller någon byggansvarig så har jag svårt att se hur bygget ska vara igång om tre veckor. Men jag hoppas att jag har fel.

Oavsett garagebygge eller inte så har jag planer på en dygnstripp under semestern. Jag skulle vilja åka till Askersund, Bastedalens Kinapark, Medevi brunn, Tjälvesta ängar och Tivedens nationalpark. Och bo i bilen förstås. Mest för de olika naturupplevelserna men också för lite kulturella inslag som grötlunken på Medevi och den pittoreska stadskärnan i Askersund. Jag tror att det blir en perfekt tvådagarstripp. Om vi har börjat bygga så kommer det dessutom att bli ett synnerligen trevligt avbrott när Cirkus Paddal styr kosan mot Getingedalen för några dagars behaglig samvaro i slow motion. För att inte tala om syrrans besök i augusti och Toadfestivalen i Paddal.

Dagens frustration! Jag hinner/orkar inte vara i verkstan! Det stööööööör mig!

Nu är det dags att stoppa brödet i ugnen och lägga mer ved i spisen.

Hur svårt kan det va?

Knådfritt bröd: Foccacia

Ett bröd som går att laborera med ganska mycket. Ost som feta eller västerbotten går också att ha i/lägga på. Ett bröd som passar bättre till middag eller lunch än som frukostbröd.

7 dl vetemjöl/dinkelsikt
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
svarta oliver och/eller soltorkad tomat
färsk rosmarin eller annan god ört
2 st vitlöksklyftor
flingsalt
3 msk olivolja

1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.

2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.

3. Tryck ut degen i en oljad långpanna eller på teflonduk med oljade fingertoppar och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

4. Tryck hål med fingertopparna (oljade) i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Knådfria havrebullar

4 dl havregryn
1 dl kruskakli
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
8 dl vatten och/eller mjölk
En rejäl sked honung eller sirap (socker, sylt eller något annat sött)
3 tsk salt
50 gram jäst
6-8 dl vetemjöl/dinkelsikt

Blanda havregryn, kruskakli, linfrön och pumpafrön i en bunke. Koka upp vätskan och häll den över grynblandningen, rör om då och då och låt svalna till 37 grader.

Blanda ner salt och honung. Rör ut jästen i lite vatten, blanda ner den och rör om.

Tillsätt sedan mjöl tills degen har en bra konsistens. Den skall inte vara för fast eftersom brödet skall klickas ut.

Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ut degen på teflonduksklädda plåtar, strö lite havregryn över och låt jäsa i 20-30 min.

Grädda bullarna i ca 15 minuter och låt sedan svalna på galler.


Bröd, musik och skogslöpning

Jag chockstartar arbetsveckorna med att öppna på fritids. 06.30 ska jag vara på plats och det kan tyckas grymt men å andra sidan går jag hem kl. 12 och det är värt en hel del. Det som till synes verkar vara en rivstart är tvärtom en riktigt mjuk dito. Öppningar är lugna. Trötta mysiga barn, kaffe och tända ljus. Sen säger det bara svisch och sen får jag gå hem och baka. Måndagar har blivit bakdag för mig. Jag gillar att baka men avskyr att knåda. Tack och lov finns det en hel del bröd som inte behöver knådas och blir precis lika goda ändå. Mitt receptregister av knådfria bröd växer. Idag provade jag ett nytt som blev alldeles utmärkt. Även om jag har favoriter så är det sunt med variation.


Oknådade havrebullar

G är ledig idag. Då blir det extra trevligt att åka hem och låtsas som om inget har hänt (har jag varit på jobbet?) och förlänga helgen. Han är i full färd med att sätta upp en lampa över köksön. Äntligen är den klar! Jag lovar - vi är rätt ensamma om att ha en gammal torkhuv som lampa!


Torkhuvslampan och G som provsmakar det nybakta brödet.

I bakgrunden spelar, som alltid annars, musikdatorn. Om vi så skulle spela flera veckor i sträck så behöver vi inte höra samma låt två gånger och dessutom är variationen STOR. Vi kör stenhårt random för att det ska bli lika outhärdligt för båda och kasten blir inte sällan tvära. Lite jamaicansk baktakt följt av jazzig Rebecka T och så lite brittisk punk på det. Jag mår verkligen bra av den omväxlingen och det har gjort musiklyssnandet roligare. Som pricken över det närkingska i:et har vi laddat ner fågelläten vilket får oss på extra gott humör. Rätt vad det är mellan stenhård Kyuss och lättsam El Perro del Mar så kommer en kluckande tjäder. Det gör oss inte bara fulla i skratt utan också jävligt bra på fåglar.

Jag har fortfarande ont i ryggen. Fast det är lite bättre. Armen är nog också bättre. Mitt under banan under gårdagens orienteringslopp konstaterar jag att jag för första gången på flera veckor inte har ont någonstans. Några timmar senare kommer det dock tillbaka. Med ett mentalt leende (det är svårt att smila när man kutar i skogen)  tänker jag tillbaka på ett besök hos en sjukgymnast 2001. Jag pluggade keramik i England och hade fått skitont i ryggen av allt drejande. Utan att veta att jag är en motionärsorienterare, förutom när jag bor i regn-England och intensivdrejar, säger han att löpning i obanad terräng är skitbra mot onda ryggar. Orienterare har sällan ont i ryggen. När jag går därifrån konstaterar jag 1) att jag aldrig ska göra uppehåll i skogslöpningen igen och 2) att jag är glad att jag är fostrad i denna töntiga men jävligt trevliga sport.

Jag ska helt enkelt löpa vidare och springa ifrån alla smärtor.


Middag med grekisk touch

Mat som lagar sig själv i ugnen och smakar underbart. We like!

4 portioner

1 gul lök
2 burkar konserverade körsbärstomater
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor, pressade
2 burkar stora vita bönor
200 g färska champinjoner
Ca 15 svarta oliver
Ett paket fetaost
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken.

Blanda lök, tomater, olivolja, socker, vitlök, salt och peppar i en bunke. Mosa eventuellt tomaterna lite.

Skär champinjoner i grova bitar. Skölj bönorna.

Lägg bönor och svamp i en oljad ugnssäker form. Häll över tomatsåsen.

Tillaga i ugnen ca 1 timme. När några minuter återstår: Smula över fetan.

Servera till matvete, couscous, bulgur eller något sådant.


Tomatsallad med pistou

4 portioner

Ca 4-5 tomater eller motsvarande mängd körsbärstomater eller varför inte en blandning?
1 liten rödlök, fint hackad
1/2-1 dl god olja
40 g spenat
20 g färsk basilika
1 vitlöksklyfta
balsamvinäger
flingsalt och kvarnpeppar

Pistou:
I en mixer: En tomat, lite olja, spenat, vitlök, basilika. Mixa och tillsätt olja i tunn stråle till önskad konsistens. Smaka av med peppar och salt.

Hacka tomater till aptitlig form och storlek. Bred pistoun på tallrik och arrangera tomater och lök över. Snitsa till det med lite flingsalt, kvarnpeppar, olivolja och balsamvinäger.


Ett riktigt kök

Hockeyn är slut! Halleluja trodde jag. Det var bara slut för Sveriges del. Sen kom det en final också. Tack vare att Tre kronor kammde hem bronset så har G varit riktigt uppåt ikväll. Dragit några vitsar till och med. Eller beror det på att han är ledig imorgon?

Är det någon skillnad på affektskrik och affektskrik? Att han skriker när det är hockey borde vara likställt med att jag skriker när jag är förbannad. Enda skillnaden är att det ena tydligen är acceptabelt och det andra inte.

Kärt barn har många namn. Pink Palace kallas för Romance Ranch av dess nye husbonde. Kul för syrran. Då vet hon vad hon har att se fram emot. Romance Ranch... jag tycker det är komiskt.

Helgen har varit sköööööön. I och för sig kunde den ha börjat bättre. Jag slutade tidigt och hade förberett fredagskvällen med vin och middag men hem kommer ett hockey-fan och Getingedalen var far from Romance Ranch. På lördagsmorgonen sov vi ut. Ännu liggande i sängen hittar vi en annons i tidningen om en annorlunda plantskola bara några mil från oss. Efter frukosten åker vi dit.


Helgfrukost: Färskpressad juice med granatäpple


Det är visserligen soligt men det blåser kalla vindar och vi håller oss helst inne i deras växthus. Där finns det både gamla klassiker och nya spännande saker. Vi kommer hem med tre olika chiliplantor. En chiliplanta är ett måste i vår köksträdgård. Frukterna lever vi på hela vintern. På Plantagen brukar det bara finnas en sort. Helt okej men trist. På Tant Grön var det allt annat än trist.


Kajan: Åh vad mycket fina saker!
G: Intressant byggkonstruktion. En sån här ska vi ha.



Väl hemma igen får vi ett par kontemplerande timmar i växthuset och sedan är det matdags. Det är ju lördag och vi satsar på både förrätt, varmrätt och efterrätt. Det är underbart med det nya köket och hur funktionellt det är. Särskilt som vi bestämde oss för att sälja Umberto Squetto, eller Skvättobert som vi kallar honom på landet. Den där hyperstajliga italienska kranen som var så snygg men totalt oduglig. Nu är det nån annan lurad stackare som monterar dit honom och blir besviken. Vi är så glada för vår nya praktiska svenska kran från ett designvaruhus med ursprung i Älmhult. Den är inte alls lika snajdig men ack så bra.


Ibland räcker jag ut högerhanden och tjuvar ett tomatskott. I övrigt är jag bara mindful.



Blandaren Tryggve Tråk från IKEA. Så jävla bra.


Dagens förrätt: Tomatsallad med pistou (se separat recept)


Nu räcker det tyvärr inte med att ha två diskhoar. Nu vill G ha två av allt. Idag satte han upp ytterligare en knivmagnet där det ska sitta ytterligare en uppsättning knivar.

Kajan: Mera grejer...
G: Ja men det ska vara praktiskt.
Kajan: Det blir för mycket grejer. Det är väl inget jobbigt att ta en kniv på andra sidan?
G: Så har man inte i ett riktigt kök.
Kajan: Ett riktigt kök?
G: Ja i ett riktigt kök står allt framme och det är lätt att komma åt saker och man har allt runt omkring sig.
Kajan: Men nu snackar ju du om en restaurang. Det här är ingen jävla restaurang.

Vi har alltså inte något riktigt kök. Det är ett låtsaskök. Det ska tydligen vara ett restaurangkök innan G är nöjd.

Idag söndag åkte jag till en närliggande tävling och sprang. Precis som utlovat var skogen underbar och jag gjorde dessutom ett riktigt bra lopp. Trots det kom jag sist. Sist? Hur fan gick det till? De andra måste ha varit dopade. Nu vet jag inte om jag ska vara nöjd eller inte. Skitkul var det iallafall och jag var hemma redan klocka ett. Det blev ånyo lite växthusvila och återhämtning ihop med P3 och Allt om Trädgård.


Orienterarstilleben



Andakt

Nu väntar åter en hel arbetsvecka men veckan därpå är bara halv. Sen är det snart skolavslutning så det börjar dra ihop sig till lata arbetsdagar och - ännu bättre - semester.

En lista faktiskt

Jag tror jag ska köra en lista igen. Hittade denna på kusinens blogg.


1. Hur gammal är du om fem år? 44
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? G
3. Hur lång är du? 173,5 centimeter (exakt lika lång som G)
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Slumdog Millionaire
5. Vem ringde dig senast? Elisabeth Eriksson. Jag åkte med henne till tävlingen idag.
6. Vem ringde du senast? Susanne Eriksson. Elisabeths dotter som åkte i samma bil till samma tävling.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Jag tror att jag hoppar idag. Har ont i huvudet och trött. Vi kanske kan öva lite hemma i helgen om du har lust. Puss.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Oftast SMS
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Jag tror att det var ca 10 dagar sedan.
11. Vilken ögonfärg har du? Grön-grå med bruna prickar
12. När vaknade du i dag? 7.20, 7.30 och 7.40.
13. Vilken är din favoritjulsång? Vet inte
14. Vilken är din favoritplats? Växthuset
15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkaren
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I Getingedalen eller på Zanzibar.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Det minns jag inte.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Nånting som sades på Lindebygdens tävling idag om priserna.
19. Hur stor är din säng? 80 cm eller 160 cm. Det beror på hur man ser det.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två när jag läser, en när jag sover.
23. Hur många landskap har du bott i? 2 svenska
24. Vilka städer har du bott i? Linköping, Örebro, Berlin och Bath.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Fårskinnstofflor. Under vilken kategori går det?
26. Är du social? Nej det är en av mina svaga sidor.
27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry Strawberry Cheesecake
28. Vilken är din favoritefterrätt? Just nu: Rabarbersemifreddo
29. Tycker du om kinamat? Jorå
30. Tycker du om kaffe? Ja, helst med mjölk
31. Vad dricker du till frukost? Vatten på vardagar, färskpressad juice och kaffe på helgerna.
32. Sover du på någon särskild sida? På ryggsidan.
33. Kan du spela poker? Nej
34. Tycker du om att mysa/kela? Ja. Vem svarar nej på en sådan fråga?
35. Är du en beroendemänniska? Va?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jag har hört talas om nån men jag lägger inte sånt på minnet.
37. Vill du ha barn? Nej, det räcker med alla andras.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska. Tyskan har jag tydligen glömt.
39. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet
40. Vad spenderar du helst pengar på? Upplevelser tillsammans med G
41. Äger du dyrbara smycken? Var går gränsen för dyrbart?
42. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Nåt mat- eller renoveringsprogram.
43. Kan du rulla med tungan? Ja
44. Vem är den roligaste människan du känner? Iva, Isak, Håkan... det finns väldans många!
45. Sover du med gosedjur? Nej
46. Vad har du för ringsignal? Riiiiiiing
47. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? En solhatt: DEMA betongvaru AB
48. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Framsidan på ett anteckningsblock
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Kan du byta olja på bilen? Nej
51. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej men det finns många tillfällen då jag skulle kunna ha fått det.
52. Vilken var den senaste boken du läste? Linda Olssons "Nu vill jag sjunga dig milda sånger"
53. Läser du någon dagstidning? Ja Nerikes Allehanda på jobbet ibland.
54. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, bara månadstidning (Allt om trädgård)
55. Dansar du i bilen? Va?
56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? P3
57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Jäst (måste baka veckans bröd imorgon)
58. När var du i kyrkan senast? En drygt månad sedan då det var konstutställning i Närkes Kils kyrka
59. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Torsten!
60. Hur länge har du campat som längst i ett tält? En roskildevecka

Pink Palace

Pink Palace, som jag har döpt huset, ligger i New Paltz, vår nya vänort. Det är min systers hus.




Foto: Linda Källérus. Eller Slater eller vad hon heter nuförtiden.

För övrigt är det FREDAG. Visserligen regnar det men det är fortfarande FREDAG och det räcker för att jag ska känna mig mer uppåt än vanligt. Dessutom slutade jag jobba vid lunch och då stiger glädjebarometern ytterligare.

Armen gör fortfarande ont och ryggen blev först sämre men nu är den något bättre igen. Visst har jag lyft en pall jordsäckar, 12 kvadratmeter betongplattor och hårdröjt 2 timmar sly den senaste veckan men det kan väl aldrig vara orsaken. Eller?

Biljetterna till Morrisseys köttfria konsert i Borås den 18 juni är inköpta. Tänk vad man förändras. Jag på Morrissey? Det måste vara ett tecken på äkta kärlek. Alltså inte till Morrissey.

Ishockey-VM... det får mig att googla efter närmaste ART-kurs (Aggression Replacement Training). Jag letar fortfarande efter något som skulle kunna få mig att uppnå samma grad av affekt som G försätts i på grund av hockey-VM. Det skulle säkert vara nyttigt att låta primaten i mig komma ut och avreagera sig då och då. G behöver iallafall ingen skrik-terapi på ett tag.

Förkylningen var, som jag också trodde, av den snabba men intensiva sorten. Mina tre trygga trotjänare på V; vatten, vila och värme har blivit flera till antalet. Vatten, vila, värme, växthus och vspikmatta. Visserligen har jag fortfarande en överdriven snor- och slemproduktion - det är jag som ser till att hushållspapperstillverkarna går med vinst - men utan hals- och öronvärk kan jag lätt ta mig till söndagens orienteringstävling. Det ryktas om härlig skog från flera håll och om man nu bara springer en handfull tävlingar per säsong så ska man väl försöka pricka in dem som hålls i härlig skog.

Jag lever fortfarande på den känsla av lättnad som spred sig i kroppen förra veckan då dinosauriebilen gick genom besiktningen utan anmärkning. Det har i princip aldrig hänt förut. I regel får vi avsätta några helger varje vår för att laga bilar men här står vi nu med två hela exemplar. Häpp! Med tanke på att höger hjulhus baktill har ett ganska stort rosthål, ungefär som en sliten höftled på en dinosaurie, så är detta ett mirakel.

Jag samlar på uttalanden som bekräftar att mina egna idéer faktiskt inte är så tokiga. Jag hör cancersjuka Vimmelmamman uttala sig i Kattis & co om sin nya livsstil: Jag prioriterar bort energislukare, sådana som inte genererar någonting. Jag tänker likadant. Trots att jag är frisk. Och jag är glad att det inte krävdes ett trauma för att få mig att tänka så. Fast det ligger kanske ett trauma i bakgrunden. Mitt 90-talstrauma. Men det är en helt annan historia.

Nej nu ska jag nog lägga en flaska vitt vinklubbsvin på kylning och skapa en lämplig spellista på temat "rain". Imorgon är solen tillbaka.



Syjunta, förkylning och vänorter

Host, host, HOST. Jag är brakförkyld. Skulle ha gjort tävlingspremiär i orienterarskogen igår men det var omöjligt. Det går fler tåg. På söndag till exempel. Det verkar hittills som om jag fick en tuff men snabb bacill så förhoppningsvis är jag fit for fight till nästa helg.

Vad händer annars?

Jag har varit på min livs första syjunta och det gör jag gärna om. Trevligt sällskap, god kvällsmat och så fick jag äntligen lite syjobb gjorda. En av alla mina dammiga högar. Jag har grejer för några juntor till så bjud mig igen. Snälla!


Första syjuntan förevigad av Jenny Johansson.


Jag målade färdigt i garderoben och vi började plocka in våra kläder igen. Allt utom 10 påsar som ska till Myrorna eller direkt i soptunnan. 10 påsar! Varför har man sparat på allt detta egentligen? Det är något sjukt med att äga så mycket kläder.


Nymålat, inhängt och...



...utrensat! Good bye!


Fasiken vad bra det är med en blogg ibland. Jag satt och klurade på när jag satte frön förra året men jag behövde inte klura länge. Svaren fanns i bloggen. Jag backade ett år och hittade vad jag sökte - och lite till. Fy fan vad tjatigt. Vilket vanedjur jag är. Samma årstid - samma rutiner. Samma små bilder på vårblommor, samma förkylning och samma jävla tjat om växthus. För att inte tala om hockey-VM.

Aktiviteterna här hemma är fullständigt beroende av när Sverige spelar sina matcher. I år får det dock inte samma konsekvenser för mig. Det händer trots allt nya saker. Jag säger bara SVT Play. Jag kan fortfarande se mina favoritprogram på TV och det behöver inte skapas några konflikter. Iallafall inte runt TV:n och hockeyn.


Tänk om jag hade kunnat bifoga ljudet...

Jag tog ledigt valborgsmässoafton. Vi gjorde en skittråkig ärenderunda men sen kunde vi koppla av resten av helgen. Allt var fixat. Sen körde vi järnet med växthuset och trädgårdslandet för att bli helt klara med dessa och sen njöt vi. Arga Snickarens sura motsvarighet var som bortblåst. Jag vet inte var han kommer ifrån men rätt som det är, särskilt i samband med renovering, så finns han bara här. Det kanske har med burken i kylskåpet att göra?


Mat för sura?


Getingedalen har fått en ny vänort! Sedan tidigare betraktar vi Paddal och Niemisel som några av våra vänorter. Dock av diametralt skilda skäl. Den ena behöver vi, den andra behöver oss. New Paltz heter det senaste tillskottet och ligger cirka 1,5 timmar norr om New York. Där, i ett rosa kråkslott, kan man från och med i sommar hitta min syster med sambo!

Nu ska jag gå och göra mina övningar. Har ont i armen sedan jul och fick några övningar utskrivet till mig. Kanske att det har blivit lite bättre. Fast nu har jag fått ont i ryggen istället och det var kanske meningen. Nu gnäller jag ju inte över armen längre. Eller kommer det ryggonda från något helt annat? Jag har mina teorier.

RSS 2.0