Frozen Strawberry Daiquiri

Världens näst bästa drink. Den är överlägset bäst med jordgubbar men det funkar med många andra frukter också.

Två portioner

11-12 jordgubbar
7-8 cl ljus rom
2 msk råsocker
3 dl isbitar

Lägg allt i en mixer och kör tills konsistensen är drickbar.

Skål.

Mojito

Världens bästa drink. Utan tvekan.

Två portioner

1 limefrukt
8 myntablad
2 msk råsocker eller motsvarande mängd sockerlag
7-8 cl ljus rom
7-8 isbitar
bubbelvatten

Tvätta limefrukten. Klyfta i 6-8 klyftor. Lägg lime, socker, rom och myntablad i ett högt glas. Muddla eller mortla så att limeklyftor och myntablad blir mosiga. Tillsätt is och skaka tills sockret har löst sig. Fördela allt i två glas och fyll upp med bubbelvatten.

Enjoy.

Rapport från baksätet

Det är småregnigt ute. Det tackar vi för. Vi var i behov av en paus. Intrycken och utflykterna har haglat över oss den senaste veckan och stunderna för återhämtning har varit få. Vår hud behövde också vila från den tropiska solen och tvättsäcken började bli full. Och bloggen behövde skrivas.

Vi har varit i USA en vecka nu. De två första dagarna tillbringade vi i New York City i väntan på att syrran skulle jobba klart och ta oss en timma norrut, till Clintondale, där hon och James har sitt hus. För att förenkla vistelsen på Manhattan tog vi in en natt på bugdethotellet Carter trots att syrran har lägenhet mitt i smeten. Hon jobbade sent och vi anlände på eftermiddagen med packning och en aning jet lag. Då är det skönt att ha ett hotellrum att krascha i.


Vi försökte sova så mycket som möjligt på flyget. Vissa mer än andra.


Kajan sträcker ut sig på Carter.


Carter är billigt. Men funkar jättebra.


Det finns både TV och AC.

Vi har strosat runt i långsam och oplanerad takt vilket kändes förträffligt i hettan. Tittat på folk, trafik, höga hus och kommers. För mig är det ett kärt återseende då jag har varit här många gånger förut men för Gizmo är New York en outforskad plats så det var med olika ögon vi betraktade den enorma staden.

Han ville till några av de mest spektakulära museerna vilka jag gärna gjorde återbesök på så både Guggenheim med sin coola arkitektur och Naturhistoriska med sina gigantiska dinosaurier besöktes. Då dessa båda institutioner ligger på var sin sida om Central Park föll det sig naturligt att ta en promenad i denna oas. Mycket behagligt då vi har valt att åka hit när det är som hetast och fuktigast. Gizmo är mycket nöjd. Det liknar Bangkok och han får positiva flash backs.


Amerikanerna älskar att sätta upp skyltar.


Tunnelbanan är luftkonditionerad och skön.


Trångt på kyrkogården


Central Park


Kajan och Gizmo på Naturhistoriska



Guggenheim är coolt


Raka numrerade gator gör det lätt att hitta på Manhattan


Bärs är gott när det är varmt. Det är alltid gott förresten.

Det finns ingen anledning att spara på krutet. Vi åt indiskt första kvällen. Här ligger de indiska restaurangerna i samma område och ofta är de BYOBs. Inget utskänkningstillstånd men att ta med sin egen dricka är helt okej. Trots att inkastarna var påstridiga och lockade med luftkonditionering så hade vi siktet inställt på värstingen Panna II, den roligaste av dem alla. Smal som en buss, extremt mycket tingeltangel och vrålsnabb service. Och gott. Det är ju indiskt.


Gizmo på Panna II

På fredagkvällen hade Linda jobbat färdigt och vi stämde träff på åttonde avenyn där hon skulle hämta upp oss med Subban, Subarun Suzy Q. Tack vare att våra mobiltelefoner fungerar finemang over here har kommunikationen gått smärtfritt oss emellan.

De följande tre dagarna tillbringar vi i Hudson Valley med Clintondale som utgångspunkt. Vi blir bekvämt placerade i baksätet på Subban och körs runt i vackra och spektakulära omgivningar, fantastiskta utsikter, pittoreska byar och enorma äppelodlingar. Allt är exotiskt för oss. Linda har till exempel ingen brevlåda. Det vore för farligt för brevbärarn att stanna till vid deras hus så här har invånarna ett litet fack på postkontoret istället. Clintondalebornas centrala punkt.


Grannens getter hade fästingar


Linda handlar på en barn sale


Det var svårt att välja på världens största ölaffär


Boccia i Clintondale


Världens största trädgårdstomte... här gillar man "världens största..."


Vi åt lunch på en ukrainsk festival. Mycket färgglatt och aptitligt...


Å så alla dessa skyltar igen. Den här gången skulle vi ta ett dopp i en sjö.


Mycket hippies i det här området (Hudson Valley).
Här en co-op med lokala, organiska produkter.


Kryddhyllan på High Falls co-op

Djur- och fågellivet liknar inget annat. Här finns det murmeldjur, jordekorrar och tvättbjörnar samtidigt som cikadornas kvällskonserter ligger som ett soundtrack i bakgrunden. I luften flyger eldflugor och färgglada fåglar och mest spännande av alla är nog kollibrin.


Kollibris är coola!

Sen är det dags för en längre utflykt. Vi ska till Martha's Vineyard. Som Gotland fast ändå inte. En ö med vackra stränder, fiskelägen, dyr mat, många kändisar men lika många hippies. Här samlas surfarna och James tillhör den senare kategorin. Hans mamma bor på ön och vi bor hos henne. Hur fint som helst.

Det blir mycket beach. Vad annars i detta vackra väder? Fast inte så många timmar åt gången. Ingen vill bränna sig och vi vill hinna mer än så. Vågor är kul. Hur kul som helst. Och trots att det är den stora Atlanten så är det varmt i vattnet. Eller beror det på att det är så hett i luften som vattnet upplevs som skönt?


Linda under ett parasoll


Herrarna på strandpromenad


Solnedgång. Så jävla romantiskt.

Vi äter förstås amerikansk frukost. Tjocka blåbärspannkakor med lönnsirap, färskpressad juice och ägg i olika former. Förlorade, pocherade och röriga.

Vi besöker små marknader, kul butiker och Tod, en gammal surfkompis till James som dessvärre fick en stroke för några år sedan. Tod har lärt sig prata på nytt och har skapat ett eget språk. Sedan vi lämnade honom har vi pratat Todska. Kanske lite torftigt men man behöver inte mer än

Yeah.
No.
Oh my god.
I don't know.

Och faktum är att tonfallet är allt. Du kan säga I don't know på femtio olika sätt men ändå. Vilken frustration.


Mamma Rosemary är gästvänlig mot oss så
Linda och Gizmo hjälper henne med ett dött träd.



Surf surf


Marknad


En annan marknad


Martha's Vineyard och den svarta hunden som förföljde oss


Amerikansk frukost


Sover i baksätet på Subban


Linda leker med sin iPhone. Så klart.


Efter 4,5 timmar i Subban...


Det stora landet

Nu ska vi stanna i Clintondale och Hudson Valley i några dagar. Vi ska till hippie-dreads-staden New Paltz, på festival i Rosendale och några andra små utflykter och sen åker vi in till New York city igen. Vi är inte färdiga där än. Särskilt inte Gizmo. Under de två små retfulla dagarna han fick i början av resan förstod han hur mycket som fanns där och sedan dess har vi hunnit göra en liten lista på måsten.

Den här gången bor vi i Lindas lägenhet. Syrran kommer att vara med oss någon dag, James stannar hemma och renoverar hus och vi får göra saker och ting i vår egen takt.

Vi hoppas på ett regnväder om någon vecka igen så att jag åter kan blogga. Till dess rekommenderar jag Gizmos blogg. Han gör kontinuerliga dagboksanteckningar.

Take care. Good Bye.


Hang loose!

 

 


Ett glas ar inget glas

For kronologins skull borde jag beratta om Burning Goat. Festivalernas festival. Men jag nojer mig i nulaget med att skriva att det blev en tiopoangare. Det kanns namligen helt fel att sitta i USA och skriva om andra saker an USA. For dar ar vi nu. Och faktum ar att det, exakt just nu, kanns helt fel att sitta vid datorn och skriva om USA nar man kan uppleva USA sa jag tanker snart avsluta. Allt ar jattebra. Resan gick bra. Manhattan ar bra. Hotel Carter ar Hotel Carter och 19 Maple Avenue, syrrans hus, ar coolt.
Det blir garanterat tillfallen for mera detaljerad bloggning men inte just nu.
Cheers mates!

Fem till festival, tio till USA

Vi räknar ner. Och har ett späckat program. Det gäller att allt går som tänkt annars... ja vaddå? Vad kan hända? Inte ett skit. Det kommer att bli hur bra som helst ändå. Fast lite mer otillfredsställt.

För visst vore det skönt - när vi får långväga gäster på fredag, när vi har festival på lördag, när vi smälter intrycken tillsammans med alla översovande på söndag, när vi städar och packar på tisdag och när vi åker till USA nästa torsdag - att garaget har portar som går att stänga.

Det vore dessutom bra om alla inköp är gjorda, alla borden är hämtade, alla sladdar är dragna och alla tipsfrågor är skrivna. Men visst går det att ha festival ändå, oh ja, fast inte med riktigt samma avslappnade attityd.

Som om inte detta vore allt. Imorgon har jag ett gäng kursare här. I april kändes det helt rätt att skicka ut inbjuningar till keramikkurs. Idag kan jag ångra mig en smula men va fan, det blir lite extra stålars att spendera Over There.

Det sköna är att jag tror att vi kommer ro i land med flaggan i topp. Imorse klockan 07.30 stod jag på en stol i garaget och monterade garageport. Uppenbarligen är det värt att gå upp så dags, trots att man har semester, för att vara i fas inför ovan nämnda äventyr. Definitivt. Oh yes.

Vi har till och med hunnit ta några kvällsdopp i "vår" sjö. Och blogga och dricka vin och se film. Som vi, inte helt oväntat, somnade till.

Just nu har jag så enormt mycket att se fram emot. Ibland måste jag örfila mig själv för att vara mindful. Tillvaron är extremt lyxig och jag har det löjligt bra. Det hade räckt med semester men, med risk för att bli tjatig, jag ska även få sköna gäster, en födelsedagsfestival och resa till USA. Till syrran.

Nej, nu får ni fortsättningen i bilder. Ingen rast, ingen ro. Nu ska jag tvätta, göra en inköpslista och förbereda för kursen imorgon. LJUV ÄR MÖDANS LÖN.

Garageportskajan

 

Helt klart på utsidan!

 

Vi har rollat innertak...

 

...och ätit rabarberpaj

 

Festivaltältet restes...

 

...med hjälp av mina föräldrar. Sen fikade vi i skuggan under äppelträdet. Mormor fick också följa med.

 

Träbilen har stått färdigt. Och den grå Volvon är såld. Från fyra bilar till två.

 

Kajan på pensionärslunch i restaurangvagnen i Pershyttan

 

Den ena pensionären efter den andra

 

Purpurkragarna blommar som bäst...

 

...och potatisen växer fint och är redo att ätas efter USA


RSS 2.0