Knådfritt bröd: Foccacia

Ett bröd som går att laborera med ganska mycket. Ost som feta eller västerbotten går också att ha i/lägga på. Ett bröd som passar bättre till middag eller lunch än som frukostbröd.

7 dl vetemjöl/dinkelsikt
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
svarta oliver och/eller soltorkad tomat
färsk rosmarin eller annan god ört
2 st vitlöksklyftor
flingsalt
3 msk olivolja

1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.

2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.

3. Tryck ut degen i en oljad långpanna eller på teflonduk med oljade fingertoppar och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

4. Tryck hål med fingertopparna (oljade) i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Kommentarer
Postat av: Anna

Vi kommer bara över dagen den 19:e.

2009-05-11 @ 23:27:29
URL: http://ladysunrise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0