Middag med grekisk touch

Mat som lagar sig själv i ugnen och smakar underbart. We like!

4 portioner

1 gul lök
2 burkar konserverade körsbärstomater
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor, pressade
2 burkar stora vita bönor
200 g färska champinjoner
Ca 15 svarta oliver
Ett paket fetaost
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken.

Blanda lök, tomater, olivolja, socker, vitlök, salt och peppar i en bunke. Mosa eventuellt tomaterna lite.

Skär champinjoner i grova bitar. Skölj bönorna.

Lägg bönor och svamp i en oljad ugnssäker form. Häll över tomatsåsen.

Tillaga i ugnen ca 1 timme. När några minuter återstår: Smula över fetan.

Servera till matvete, couscous, bulgur eller något sådant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0