Beta med kapris, lök, apelsin och rosépeppar

Om man gör lite större portioner så är det en bra lunch. Med en mindre portion är det en perfekt förrätt. Receptet är för fyra portioner, någonstans mittemellan lunch och förrätt. 100% vegan of course. Första gången jag provade rätten blev jag glatt överraskad. Nya ljuvliga smaker trollades fram med de nya kombinationerna och nya smaker är en bristvara. Riktigt lyckat!
 
Receptet hittade jag i Vegourmet nr 2/2017.
 
4 kokta kalla rödbetor, gärna i olika färger
2 apelsiner, skalade och filéade
3 msk kapris
2 shalottenlökar, fint hackade
Persilja, några kvistar, fint hackade
1 tsk rosépeppar, lätt mortlad
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
Flingsalt
 
Skala och skär betorna i tunna skivor, helst på mandolin. Arrangera skivorna på tallrikar. Toppa med apelsinbitar, kapris, lök, persilja och rosépeppar. Ringa olivolja och citronjuice över och strössla flingsalt på toppen. Enjoy.
Bild från Vegourmet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0