Rabarbermarmelad

Ytterligare ett bra sätt att ta tillvara på rabarber utan att det blir så fasligt onyttigt eller proppfullt i frysen!
 
En STOR sats (10 mindre burkar)
 
1,7 kg hackad rabarber
2 ekologiska citroner
8 cm färsk ingefära
15 dl socker
 
Tvätta och skär citronerna i tunna skivor. Skala och finhacka (pyttesmå tärningar) ingefäran. Varva rabarber, socker, citronskivor och ingefära i en gryta. Låt stå över natten.
 
Hetta långsamt upp grytan och låt innehållet småkoka tills rabarbern mosat sig. Öka värmen och koka i ca 40 minuter till. Det ska bli riktigt klibbigt och lite transparent till utseendet. Rör om då och då annars bränner det fast i botten. Skumma så ofta du kan.
 
Häll upp på rena och ugnsvarma burkar. Ställ dem upp-och-ner tills marmeladen har svalnat.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0