Syrénsaft

Ca 50 blomklasar från lila bondsyrén
1,5-2 liter vatten
1,5-2 kg socker
2 citroner
50 g citronsyra
  1. Plocka syrénklasar. Lägg upp dem på vitt papper eller handduk så kryper insekterna ut.
  2. Skölj syrénerna.
  3. Koka upp vattnet och lös sockret i detta.
  4. Lägg blommorna i en bunke och häll lagen över dem.
  5. Skälj citronerna noga och skala dem tunt med en potatisskalare. Endast det gula får vara med.
  6. Pressa ur saften ur citronerna och blanda saft, skal och citronsyra med syrénerna.
  7. Täck bunken och låt stå kallt i fem dagar.
  8. Sila saften.
  9. Frys saften. Då håller den längre och det är lätt att skeda upp lite saft när man behöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0