Saffransskorpor
Vem har sagt att saffran är en julkrydda?
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner i bunken.
- Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen har kallnat (eller över natten).
Kommentarer
Trackback