Mjuka tunnbröd i stekpanna
Om man har en Murikka eller nåt annat järn är detta ett gott bröd att baka utomhus över öppen eld. Men att steka i torr stekpanna i köket funkar också bra.
Ca 6 bröd
2,5 dl fil eller yoghurt
3/4 dl sirap
0,5 tsk brödkryddor
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
Ca 8 dl rågsikt
Blanda blött för sig och torrt för sig innan allt rörs samman till en deg. Ta lite mjöl i taget. Kavla ut till tunna kakor, helst med rutkavel. Grädda i torr stekpanna, cirka 30 sekunder på varje sida. Eventuellt lite längre. Ät med smör!
Ca 6 bröd
2,5 dl fil eller yoghurt
3/4 dl sirap
0,5 tsk brödkryddor
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
Ca 8 dl rågsikt
Blanda blött för sig och torrt för sig innan allt rörs samman till en deg. Ta lite mjöl i taget. Kavla ut till tunna kakor, helst med rutkavel. Grädda i torr stekpanna, cirka 30 sekunder på varje sida. Eventuellt lite längre. Ät med smör!
Här har jag använt ett grovt rågmjöl. Vanligt rågsikt är faktiskt bättre.
I stekpannan...
...och redo för förtäring!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Låter enkelt och gott.
Jag har faktiskt en sådan kavel, trot eller ej.
Postat av: Linda
Det såg gott ut men vart i helskotta ska jag hitta en MURIKKA i NYC. MUUUUUUURIKKA!!!!!
Postat av: Stekpanna
Såg det här med tunnbröd i stekpanna på Ernsts sommarprogram. Det ser väldigt gott ut. Är det bäst att använda en stekpanna i gjutjärn?
Trackback