Mjuka tunnbröd i stekpanna

Om man har en Murikka eller nåt annat järn är detta ett gott bröd att baka utomhus över öppen eld. Men att steka i torr stekpanna i köket funkar också bra.

Ca 6 bröd

2,5 dl fil eller yoghurt
3/4 dl sirap
0,5 tsk brödkryddor
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
Ca 8 dl rågsikt

Blanda blött för sig och torrt för sig innan allt rörs samman till en deg. Ta lite mjöl i taget. Kavla ut till tunna kakor, helst med rutkavel. Grädda i torr stekpanna, cirka 30 sekunder på varje sida. Eventuellt lite längre. Ät med smör!

Här har jag använt ett grovt rågmjöl. Vanligt rågsikt är faktiskt bättre.

 

I stekpannan...

 

...och redo för förtäring!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter enkelt och gott.

Jag har faktiskt en sådan kavel, trot eller ej.

2011-04-07 @ 08:46:17
Postat av: Linda

Det såg gott ut men vart i helskotta ska jag hitta en MURIKKA i NYC. MUUUUUUURIKKA!!!!!

2011-04-07 @ 15:59:37
Postat av: Stekpanna

Såg det här med tunnbröd i stekpanna på Ernsts sommarprogram. Det ser väldigt gott ut. Är det bäst att använda en stekpanna i gjutjärn?

2011-04-30 @ 15:03:31
URL: http://www.stekpanna.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0