Lätt chokladmousse
Alla desserter måste inte innehålla grädde. Den här är sjukt fluffig och enormt smarrig! Enkel att göra dessutom.
Exakt 6 portioner (Jag gjorde en halv sats och delade på två portioner - det blev to much!)
200 gram choklad, mörk, ljus eller smaksatt beror på vad du är sugen på
2 msk smör
7 äggvitor
Max 3 msk socker (Ljus choklad är sötare och då räcker det med 1-2 msk)
Exakt 6 portioner (Jag gjorde en halv sats och delade på två portioner - det blev to much!)
200 gram choklad, mörk, ljus eller smaksatt beror på vad du är sugen på
2 msk smör
7 äggvitor
Max 3 msk socker (Ljus choklad är sötare och då räcker det med 1-2 msk)
- Smält choklad och smör över vattenbad. Rör hela tiden. Låt svalna.
- Vispa äggvitor och socker till smeten är helt vit och glansig som silke.
- Vänd ner chokladen i äggsmeten och vänd runt tills allt har blandat sig. Var lite försiktig så att inte luften går ur och moussen förlorar konsistensen.
- Häll upp i portionsskålar och ställ kallt cirka 4 timmar innan servering.
- Dekorera med nåt blad, frukt eller annat aptitligt.
Chokladmousse i väntan på förtäring...
Kommentarer
Postat av: Anonym
Låter och ser jätte smarrigt ut.
Mums
Trackback