Lätt chokladmousse

Alla desserter måste inte innehålla grädde. Den här är sjukt fluffig och enormt smarrig! Enkel att göra dessutom.

Exakt 6 portioner (Jag gjorde en halv sats och delade på två portioner - det blev to much!)

200 gram choklad, mörk, ljus eller smaksatt beror på vad du är sugen på
2 msk smör
7 äggvitor
Max 3 msk socker (Ljus choklad är sötare och då räcker det med 1-2 msk)

  1. Smält choklad och smör över vattenbad. Rör hela tiden. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitor och socker till smeten är helt vit och glansig som silke.
  3. Vänd ner chokladen i äggsmeten och vänd runt tills allt har blandat sig. Var lite försiktig så att inte luften går ur och moussen förlorar konsistensen.
  4. Häll upp i portionsskålar och ställ kallt cirka 4 timmar innan servering.
  5. Dekorera med nåt blad, frukt eller annat aptitligt.

Chokladmousse i väntan på förtäring...


Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter och ser jätte smarrigt ut.

Mums

2011-04-04 @ 08:27:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0