Glutenfria godsaker: rulltårta

Snabbt fikabröd för väntat eller oväntat besök! Glutenfritt dessutom! Och huuuuur mumsigt som helst...

Chokladrulltårta med chokladkräm

Sätt ugnen på 250 grader. (I min superugn räckte det gott med 175-200 grader men på jobbet krävs det 250.)

3 ägg
1,5 dl socker
5 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao (som man kan skippa om man inte gillar choklad)

Chokladkräm:
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 msk kakao (för en vanlig smörkräm hoppar man över detta)


  • Ta fram 200 gram smör som får stå och bli rumsvarmt (till fyllningen).
  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Sikta i mjöl, bakpulver och kakao i äggsmeten. Rör försiktigt ihop alltsammans.
  • Häll på plåt med bakplåtspapper eller teflonduk. Dra ut smeten till en fyrkant. Grädda i max 5 minuter.

Chokladkräm:

  • Rör smöret mjukt.
  • Sikta i florsocker, vaniljsocker och kakao.
  • Tillsätt äggulor och rör ihop till en smet.

Strö socker på kakan. Vänd sedan upp den på ett annat bakplåtspapper och dra försiktigt av det övre pappret som kakan har gräddats på. Täck kakan med bakduk eller fuktat smörgåspapper tills den har svalnat helt.

Bred smeten över kakan och rulla ihop den. Skiva och ät.

Kommentarer
Postat av: Heidi

Det lät ju jätte smarrigt men som jag som inte äter är detta inte bra. Var är dina roliga inlägg, vill inte se kaloribomber, tror jag åker dit snart igen, blä ;-)

2010-10-25 @ 09:23:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0