Stora muffins med bär

Jajamensan. Ytterligare ett snabbt fixat fikabröd. Muffins är en bra form när man ska ha med sig matsäck. Och ännu enklare blir det med en pappersform. Helst en sån där amerikansk som är lite större. Fast om man har en muffinsplåt och ska äta hemma så kan man skippa pappret. Det här receptet ger stora fluffiga muffins!


Ca 12 st

125 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2,5 dl bär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör samman fett och socker tills det blir fluffigt.
  3. Vispa i ägg och mjölk. Elvisp är enklast.
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i äggblandningen.
  5. Rulla bären i en aning mjöl och vänd ner dem i smeten.
  6. Smörj i muffinsplåt eller placera ut muffinsformar på en plåt (i en muffinsplåt blir det stabilt och bra).
  7. Häll smeten i formarna. Grädda i 20-25 minuter.
  8. Om du har hällt direkt i muffinsplåten - låt kakorna svalna en stund innan du tar dem ur formen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0