Mascarponemousse
Enkel efterrätt med lite lyxkänsla. Görs i förväg och är således perfekt vid stora kalas.
Ca 5-6 portioner
En burk marcarponeost (250 g)
2 äggulor
75 g vit choklad (för en sötare och chokladigare smak - ta 100 g)
Smält chokladen över vattenbad eller i microvågsugn. Rör färskosten smidig och tillsätt äggulor och smält choklad. Rör snabbt ihop smeten och lägg upp i portionsskålar. Ställ i kylen.
Servera med fruktsallad som läggs ovanpå moussen innan servering.
Ca 5-6 portioner
En burk marcarponeost (250 g)
2 äggulor
75 g vit choklad (för en sötare och chokladigare smak - ta 100 g)
Smält chokladen över vattenbad eller i microvågsugn. Rör färskosten smidig och tillsätt äggulor och smält choklad. Rör snabbt ihop smeten och lägg upp i portionsskålar. Ställ i kylen.
Servera med fruktsallad som läggs ovanpå moussen innan servering.
Kommentarer
Trackback