Varm sallad med rödbeta, matvete och spenat

En sallad som både funkar bra som lättare ensamrätt eller som tillbehör.

För två portioner (ensamrättsstorlek)

2 färska rödbetor
Två nävar sockerärter
1,5 dl matvete eller hel dinkel (okokt)
Två stora nävar färsk spenat
1 lime
1/2 dl creme fraiche
Getost efter smak
olja
salt
peppar

  • Koka rödbetorna, Skala efter eller före, vilket du vill. Koka matveten. Båda tar ca 30 minuter om man delar rödbetorna innan.
  • Skölj sockerärter och spenat.
  • Dela sockerärter på snedden.
  • När rödbetorna är färdigkokta, dela i klyftor eller bitar.
  • Fräs rödbetor och sockerärter i olja i två minuter. Blanda i matveten och fräs ytterligare någon minut.
  • Vänd ner spenaten när stekpannan tagits från värmen.
  • Pressa limen och blanda ner juicen. Toppa med olivolja, salt och peppar.
  • Servera med en creme gjord på creme fraiche, mosad getost och salt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0