Varm sallad med rödbeta, matvete och spenat
En sallad som både funkar bra som lättare ensamrätt eller som tillbehör.
För två portioner (ensamrättsstorlek)
2 färska rödbetor
Två nävar sockerärter
1,5 dl matvete eller hel dinkel (okokt)
Två stora nävar färsk spenat
1 lime
1/2 dl creme fraiche
Getost efter smak
olja
salt
peppar
För två portioner (ensamrättsstorlek)
2 färska rödbetor
Två nävar sockerärter
1,5 dl matvete eller hel dinkel (okokt)
Två stora nävar färsk spenat
1 lime
1/2 dl creme fraiche
Getost efter smak
olja
salt
peppar
- Koka rödbetorna, Skala efter eller före, vilket du vill. Koka matveten. Båda tar ca 30 minuter om man delar rödbetorna innan.
- Skölj sockerärter och spenat.
- Dela sockerärter på snedden.
- När rödbetorna är färdigkokta, dela i klyftor eller bitar.
- Fräs rödbetor och sockerärter i olja i två minuter. Blanda i matveten och fräs ytterligare någon minut.
- Vänd ner spenaten när stekpannan tagits från värmen.
- Pressa limen och blanda ner juicen. Toppa med olivolja, salt och peppar.
- Servera med en creme gjord på creme fraiche, mosad getost och salt.
Kommentarer
Trackback