Apelrotsoppa

Soppa med morot och äpple.

För 4 portioner

5oo g morötter
2 äpplen (ca 500 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
8 dl vatten
1-2 buljongtärningar eller motsvarande
1 dl vispgrädde
olivolja
salt
peppar

  1. Skala och riv morötter. Dela, kärna ur och riv äpplena. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olja utan att det får färg. Blanda i morot, äpple och ingefära. Låt fräsa ett par minuter.
  3. Häll på vatten och buljong. Koka under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med krutonger, gröna blad och lite olivolja på toppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0