Apelrotsoppa
Soppa med morot och äpple.
För 4 portioner
5oo g morötter
2 äpplen (ca 500 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
8 dl vatten
1-2 buljongtärningar eller motsvarande
1 dl vispgrädde
olivolja
salt
peppar
För 4 portioner
5oo g morötter
2 äpplen (ca 500 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
8 dl vatten
1-2 buljongtärningar eller motsvarande
1 dl vispgrädde
olivolja
salt
peppar
- Skala och riv morötter. Dela, kärna ur och riv äpplena. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i olja utan att det får färg. Blanda i morot, äpple och ingefära. Låt fräsa ett par minuter.
- Häll på vatten och buljong. Koka under lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
- Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med krutonger, gröna blad och lite olivolja på toppen.
Kommentarer
Trackback