Sensommar i trädgården

En lyckad helg är till ända. Trots att vi inte fick åka till Paddal. Men då har ni det kvar, som fru Paddal sa. Och så är det ju. Den som väntar på något gott...

Det blev en trädgårdshelg istället. Och mycket trivsel. Vi tog rätt på alla bär och kokade både saft och chutney. Vi såg en hel del film. I love you Phillip Morris var nog bäst medan Case 39 och Cop Out höll medioker standard. Cop Out var förresten ganska kass och Case 39 var en klassisk rysare.

Det var varmt så vi gick till sjön, tog ett nakendopp och kastade 120 pinnar till hunden. Vi satt i växthuset, drack mojito och lyssnade på gamla Sommar i P1 som vi hade missat. Vi lagade typisk helgmat som man inte hinner, eller har lust till, under veckorna och drack mustiga rödviner.

Det klipptes gräs, rensades i rabatterna, hängdes tvätt, slogs med getingar och vattnades på tomaterna. Och vips så var det måndag. Men i mitt fall betydde det inte fritids utan verkstad. Yes.

Fåglarna lät oss behålla riktigt mycket körsbär i år. Tack!

 

Vitlöken soltorkar i väntan på flätning

 

Ringblommor - praktiskt och vackert

 

Ögonfröjd

 

Krusbär som blev saft

 

Vinbär som blev chutney

 

Trädgårdslandet dignar av sallad, spenat, mangold och bönor

 

Lyckad lavendel

 

Cirkelbetor och röd salladslök är både fina och goda ihop

 

Alice eller Aroma?

 

Imse Vimse

 

Vårt vattenmonster

 

Sensommartant

 

Osannolikt röd-rosa mangold

 

Gurkor på G

 

Nya plastnäckrosor från USA

 

För tydlighetens skull kommer här några bilder på nya verkstan och butiken. Utsidan är, som jag skrev för ett tag sedan, helt färdig så när som på några lampor. Dessutom ska vi fixa till utanför entréerna så att man slipper halka i lera och kliva över en rabatt. På insidan är det dock ganska mycket kvar men i förhållande till det vi redan har gjort så känns det som en fis i rymden.

 

Huset kommer att delas upp i två delar. Den främre, och större, delen är allmän verkstad. Till den finns det två garageportar för att man ska kunna köra in bilar som behöver lagas eller tinas. Det är dock inte meningen att de ska förvaras där inne. Som i ett vanligt garage. Nej, här ska svetsas, snickras och gjutas. Möbler, konstverk, fordon och en massa andra kul saker. Bilarna ska stå i den gamla car porten. Det har funkat jättebra hittills.

Den bakre, lite mindre, delen kommer att delas upp i två rum. I det inre kommer jag att ha renodlad keramikverkstad och i det yttre kommer det att bli en liten butik där allt hantverk som framställs i huset förhoppningsvis kommer att säljas.

Till butiken finns det en entré på långsidan (se foto nedan).

När du kommer till oss ser det ut så här nu för tiden!

 

Rakt framifrån...

 

...och om du kommer från andra hållet men det gör bara

gäster som har haft för hög fart och kört för långt.

 

 

Klart som korvspad?


Kommentarer
Postat av: Linda

Igen med dessa fantastiska körsbär. Helt otroliga! Blir det spottsoppa eller bara njuta och äta på en gång?



Då tackar vi för dom bilderna. Klarare än så blir det inte förrän vi kommer och hälsar på. Det ser kanon ut!



Och vackra blommor så ini vassen! Och trädgårdslandet likaså. Nu har ni att äta. Vad kul!



Jag är jättetråkig sorry. Har nån slags ögonallergi och det känns som jag sitter på botten av Lake Minnewaska, allt är lite grumligt. Har jobbat på reklam för en litet kex idag och mera av det imorgon.



Ha det bra!



Kram kram

2010-08-18 @ 23:53:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0