Rödbetscarpaccio

Den vegetariska varianten på köttätarnas trendrätt. Vad man väljer att lägga på sina rödbetsskivor är valfritt. I det här recpetet är det en krämig blomkål men jag kan tänka mig allt möjligt annat också. Det krävs dock en mandolin för att lyckas skiva rödbetorna så tunt som den här rätten faktiskt kräver!


4 portioner

1/2 dl olivolja
1/2 dl mörk (och gärna trögflytande) balsamvinäger
1 msk citronsaft
1 klyfta finhackad vitlök
salt och nymalen peppar
4 små eller 2-3 stora färska rödbetor

1 blomkålshuvud
2 msk majonnäs (jag gör faktiskt egen majo - MYCKET godare och inte alls svårt om man har en stavmixer)
1/2 msk dijonsenap
salt och peppar
1 knippe persilja

1. Blanda olja, vinäger, citron och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2. Skala rödbetorna och skiva dem ultra-super-duper-tunt på en mandolin.
3. Blanda rödbetor med vinägrett och låt stå ca 1 timme. Rör om ibland.

4. Ansa blomkålen och skär loss små buketter.
5. Koka dessa i saltat vatten, ca 2-3 minuter. Blomkålen ska ha kvar sin spänst. Häll av, kyl ner.
6. Blanda majo och senap. Vänd ner den kalla och avrunna blomkålen.
7. Smaka av med salt och peppar.

8. Lägg rödbetsskivor omlott på en tallrik. Toppa med blomkål och hackad persilja. Voilà!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0