Savoykålsknyten med getost

En smarrig förrätt eller på en buffé kanske?

Ett huvud savoykål
Chevréost
Kanel
Purjolök
Hallonbalsamico, creme

Skär purjolöken på längden så att den bildar långa "trådar". Lossa bladen försiktigt från kålhuvudet. Koka purjo och kålblad i några minuter så att de blir mjuka men inte sladdriga. Häll av vattnet, låt torka och svalna.

Lägg en bit chevréost mitt på ett kålblad. Pudra lite kanel över. Vik ihop bladet till ett paket och slå om purjolöken som ett paketsnöre. Det funkar till och med att göra en rosett.

Gratinera en kort stund i ugn. Bara så att allt blir varmt och osten smälter lite. Servera med några droppar hallonbalsamico.


Foto: Paddal Photo Corp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0