Roségranité

Så fort solen börjar värma och trappsäsongen inleds börjar jag direkt tänka på läskande drinkar. Den här funkade skitbra 2009 och kommer nog att drickas även i år.

1 dl socker

0,5 dl vatten

5 dl rosévin

 

Sockerlag:

Koka upp socker med vatten. Låt svalna.

 

Blanda lag och vin. Ställ i frysen minst fyra timmar. Rör om då och då. Skrapa upp granitén med sked eller gaffel. Servera i cocktailglas.

 

Uppdatering 2010: Alternativt recept med perfekt sötma för två cocktailglas:

 

3 dl rosévin

1 dl sockerlag gjord på lika delar socker och vatten.

 

Blanda och frys enligt ovan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0