Fänkålskompott och parmesanflarn

Det kanske inte låter så gott men det här är en höjdare som funkar i en förrätt eller som chutney.

1 st fänkål

1 dl flädersaft konc.

 

Skiva fänkål i fina strimlor, lägg i het kastrull. Häll över saft och rör regelbundet till syltig konsistens, ca 15 minuter.

 

Så enkelt är det. Vi brukar ha den till en förrätt med parmesanflarn och mörk balsamicosirap.

 

Parmesanflarn görs på följande vis:

 

Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmsanost, ca 1 dl, och forma en hög på en plåt med bakplåtspapper eller teflonduk. Grädda i ca 10 minuter eller till osten har smält ut till ett flarn och fått mörka kanter. Låt svalna. Alternativt låt dem svalna en kort stund, lossa dem med stekspade och lägg över upp-och-ner vänt glas/skål så att osten formar en korg att lägga chutney eller sallad i.

 

Foto: Paddal Photo Corp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0