Creme Ninon med getost

En extremt god, snygg och lättlagad soppa. Helt klart en festsoppa!

4 portioner

1 gul lök
7 dl vatten
2 buljongtärningar eller motsvarande mängd pulver
500 g frysta gröna ärtor
2 dl grädde (creme fraiche funkar också)
salt och peppar
1 dl torrt mousserande vin (vitt vin och lite bubbelvatten funkar skapligt också)
getost (chevre för den som gillar det, getost i fetaform för den som inte är chevreälskare)
färsk mynta (torkad går i nödfall)

Skala och hacka lök. Koka upp vatten med buljong och lägg i ärtor och lök. Koka under lock i 5 minuter. Mixa soppan slät ihop med grädden. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Häll i vinet precis innan servering. Toppa med smulad ost och mynta.


Foto: Paddal Photo Corp.

Kommentarer
Postat av: Thomas

Är det en nyårsfestsmiddagskandidatsoppa?

2009-11-09 @ 18:00:32
URL: http://www.paddal.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0