Apelsincurry

Lite roligare än vardagsmat men kanske inte tillräckligt tjusigt som festmat.

4 portioner

300 g grytbitar av qourn eller soja
1 gul lök
2 tsk curry
3 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk mjöl
2 dl matyoghurt
400 g grönsaker, typ gröna ärter, blomkål, morot, bönor etc
olja
soja
salt
peppar

Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i olja några minuter. Tillsätt grytbitar och hårda grönsaker och stek några minuter till. Tillsätt apelsinjuice och koka i 5 minuter.

Rör ut mjöl i yoghurt och blanda ner i grytan. Lägg ner de mjuka och lättkokta grönsakerna och småkoka i 3 minuter.

Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med ris, potatis, quinoa eller nåt sånt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0