Soppa med rostad majs och vitlök

2 små burkar majs
1-2 vitlöksklyftor
6 dl grädde och mjölk (du väljer proportionerna)
1 dl vitt vin (tack för att det finns boxar!)
buljongpulver/fond
salt
ev. vatten
ev. lime

Häll av majsen och spara spadet!
Rosta majskorn och vitlöksklyftor på en plåt i ugnen. Ca 200 grader i 15-20 minuter.
Koka ihop mjölk, grädde, vin, majsspad och buljong. Häll i majs och vitlök.
Låt sjuda utan lock i 20 minuter. Rör då och då.
Mixa soppan med mixerstav till önskad konsistens. Späd ev. med vatten och smaka av med salt och en skvätt lime.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0