Ljummen sallad med palsternacka och bönor

Den här är smarrig! Bästa kvällsmaten!

3-4 portioner

6 mellanstora palsternackor
150 g vaxbönor + 150 g brytbönor (eller 300 g färsk haricots verts eller några andra långa bönor)
1 ask rucolasallad
parmesan i bit
3 msk olivolja

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk balsamvinäger
2 msk grovhackade valnötter
3 tsk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta palsternackorna.
2. Placera dem i en ugnsform och ringla över olja. Baka dem mjuka i ca 30 minuter. När 10-12 minuter återstår av tiden, lägg ner bönorna i blandningen och baka vidare.
3. Rör ihop dressingen. Skölj rucolan.
4. Blanda salladen med bönblandningen på ett stort fat och hyvla parmesan ovanpå. Ringla över dressingen och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0