Ljummen sallad med palsternacka och bönor
Den här är smarrig! Bästa kvällsmaten!
3-4 portioner
6 mellanstora palsternackor
150 g vaxbönor + 150 g brytbönor (eller 300 g färsk haricots verts eller några andra långa bönor)
1 ask rucolasallad
parmesan i bit
3 msk olivolja
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk balsamvinäger
2 msk grovhackade valnötter
3 tsk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta palsternackorna.
2. Placera dem i en ugnsform och ringla över olja. Baka dem mjuka i ca 30 minuter. När 10-12 minuter återstår av tiden, lägg ner bönorna i blandningen och baka vidare.
3. Rör ihop dressingen. Skölj rucolan.
4. Blanda salladen med bönblandningen på ett stort fat och hyvla parmesan ovanpå. Ringla över dressingen och servera.
3-4 portioner
6 mellanstora palsternackor
150 g vaxbönor + 150 g brytbönor (eller 300 g färsk haricots verts eller några andra långa bönor)
1 ask rucolasallad
parmesan i bit
3 msk olivolja
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk balsamvinäger
2 msk grovhackade valnötter
3 tsk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta palsternackorna.
2. Placera dem i en ugnsform och ringla över olja. Baka dem mjuka i ca 30 minuter. När 10-12 minuter återstår av tiden, lägg ner bönorna i blandningen och baka vidare.
3. Rör ihop dressingen. Skölj rucolan.
4. Blanda salladen med bönblandningen på ett stort fat och hyvla parmesan ovanpå. Ringla över dressingen och servera.
Kommentarer
Trackback