Ljummen sallad med mangold och vindruvor

Gott tilltugg eller som en smårätt. Mangold kan vara svårt att hitta en en vanlig mataffär men den är dels lätt att odla själv, dels lätt att hitta på "Oriental livs".

 ¾ dl mandel
200 g blå vindruvor
750 g mangold
2 hackade vitlöksklyftor
olivolja
havssalt
nymalen peppar

1. Skålla, skala och hacka mandeln mycket grovt. Rosta den i en torr och het panna. Dela och kärna ur druvorna.
2. Skär bort stjälkarna från mangoldbladen. Rulla bladen på längden och strimla dem tunt. Kasta de trådiga mittenbitarna.
3. Fräs vitlök och "mangoldspagetti" i olivolja på svag värme ca 5 minuter.
4. Tillsätt druvorna och fräs ytterligare ca 5 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar och strö över mandeln.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0