Kålpudding utan krusiduller
Lite vardagsmat. Fast lika gott en lördag!
1/2 dl ströbröd
4 dl mjölk (jag tog havremjölk och det blev skitbra)
1 1/2 tsk salt (eventuellt mer)
1/2 tsk peppar
1 kg vitkål
2 msk smör
1-2 msk ljus sirap
400 g färs (soja-, quorn-, bland- eller whatever)
1/2 dl ströbröd
4 dl mjölk (jag tog havremjölk och det blev skitbra)
1 1/2 tsk salt (eventuellt mer)
1/2 tsk peppar
1 kg vitkål
2 msk smör
1-2 msk ljus sirap
400 g färs (soja-, quorn-, bland- eller whatever)
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar.
- Skär bort stocken på vitkålen och ta bort fula blad. Skär den i tärningar.
- Bryn kålen i smör på medelvärme. Passa noga och rör ofta. Tillsätt sirap mot slutet av stekningen.
- Blanda färs med mjölkblandning. Det ska vara en lös färs.
- Lägg hälften av den brynta kålen i en ugnsform. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda långt ner i ugnen ca 45 minuter. Servera med kokt potatis och lingon.
Kommentarer
Trackback