Kålpudding utan krusiduller

Lite vardagsmat. Fast lika gott en lördag!

1/2 dl ströbröd
4 dl mjölk (jag tog havremjölk och det blev skitbra)
1 1/2 tsk salt (eventuellt mer)
1/2 tsk peppar
1 kg vitkål
2 msk smör
1-2 msk ljus sirap
400 g färs (soja-, quorn-, bland- eller whatever)

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar.
  2. Skär bort stocken på vitkålen och ta bort fula blad. Skär den i tärningar.
  3. Bryn kålen i smör på medelvärme. Passa noga och rör ofta. Tillsätt sirap mot slutet av stekningen.
  4. Blanda färs med mjölkblandning. Det ska vara en lös färs.
  5. Lägg hälften av den brynta kålen i en ugnsform. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda långt ner i ugnen ca 45 minuter. Servera med kokt potatis och lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0