Färskost

Då färskost i handeln inte längre går att köpa pga, gelatin (Creme Bonjour), suspekta ägare (Philadelphia ägs av Philip Morris) eller priset (Castello) så får man göra sin egen! Här är ett enkelt recept med riktigt gott resultat.

½ l filmjölk
1-2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Färska örter (gräslök, timjan, persilja, oregano, basilika, rosmarin – det mesta funkar)

1. Häll filen i en kastrull och låt den bli så pass varm så den skär sig. Håll koll och rör lite då och då.
2. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt gräddfilen. Rör om.
3. Häll ostmassan i ett kaffefilter och låt rinna av över natten. (Vätskan är jättebra att baka på!)
4. Stjälp upp ostmassan i en skål och pressa i en vitlöksklyfta. Smaksätt med salt, peppar och finhackade örter efter smak. Rör om ordentligt. Om ostmassan är för trög – tillsätt en liten skvätt gräddfil.

Självklart smaksätter man sin färskost som man vill. Pepparrot kan vara en hit till exempel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0