Extra nyttigt, saftigt och smakrikt bröd

2-3 dl kokta kikärtor, bönor eller linser. En konservburk är lagom till en liter degvätska.

Ta vilket brödrecept du vill med 1 liter degvätska.
Häll ärtor/bönor/linser i ett durkslag och skölj av slemmet.
Lägg dem sedan i en mixer och häll på en del av degvätskan. Mixa till jämn smet.
Häll över smeten i ett litermått och fyll på med vätska till en liter.

Baka brödet på vanligt sätt. Eftersom degvätskan blir lite mer trögflytande än vanligt så går det åt lite mindre mjöl än det står i receptet. Alternativ: dryga ut degvätskan till 12-13 dl.

Brödet blir saftigare och får längre hållbarhet. I synnerhet kikärtor ger dessutom extra god smak. Fast viktigast av allt - brödet blir en riktig proteinbomb!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0