Currykryddad sallad med blomkål, äpple och kikärtor

Matig sallad. Lunchrätt eller tillbehör.

1 blomkålshuvud
1 burk kikärtor
1-2 äpplen
3-4 dl yoghurt (det är upp till dig vilken sort du väljer)
2 tsk curry
2 krm salt (eventuellt mer)
1 tsk socker eller honung eller liknande
2 krm ingefära
2 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
(1,5 tsk gurkmeja)

  1. Skär ner blomkålen till små buketter. Koka dem i två minuter. Låt rinna av.
  2. Häll av och skölj kikärtorna. Skär äpplet (äpplena) i bitar.
  3. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med kryddor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0