Gnocchi

Lite matigare än vanlig pasta tack vare potatisen och äggen. Lite godare än köpt gnocchi men smakskillnaden sitter nog mer i huvudet än i munnen. Gnocchi är godast med en pesto eller bara lite flingsalt, olivolja och parmesan. En våg gör processen lite enklare. Om proportionerna blir exakta så blir degens konsistens perfekt.

Recept lagom för två:

250 g durumvetemjöl (det går nog med vanligt mjöl också)
250 g kokt potatis
1 ägg

Mosa potatisen och tillsätt mjöl och ägg. Knåda ihop till en deg med händerna. Mjöla bordet och rulla korvar, två cm tjocka. Kapa korvarna i två cm breda bitar och forma dessa till önskad gnocchi. Koka upp en gryta med saltat vatten. Lägg ner gnocchin en och en (så att de inte klibbar ihop) och koka tills de flyter upp. Lyft ur dem med hålslev. Mumsa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0