Då var vi igång!

Vi kan inte hålla fingrarna i styr. Nu är vi igång med köket. I veckan besökte vi banken för ett större lån. Det ska räcka till både garage, dränering och kök. Sen beställde vi golv. Det kommer nästa vecka. I morse var det en skorstenskille här och inspekterade platsen där vi vill installera vedspisen. Enligt honom fanns det inga hinder men det skulle inte bli som G hade gissat. Jag gissar inte över huvud taget. Jag väntar på svaren. Iallafall när det handlar om skorstenar. Där ligger mina kunskaper i lä. Eller vaddå kunskaper? Jag har över huvud taget inga kunskaper om skorstenar. Jag vet att det finns en, det är allt.

Igår var det en domedagsartikel i vår lokaltidning. Jag läser på jobbet eftersom vår prenumeration är uppsagd. Det har ju varit sportlov i Örebro så det har varit lugnt på jobbet den här veckan. Minst sagt. Att läsa tidningen på arbetstid har liksom inte varit något problem.

Hur som helst, i artikeln presenteras de nedskärningar som väntas i kommunen under 2009 och det var inte lite det. Det blev liksom ingenting kvar. Min arbetsplats skulle läggas ner och flera andra landsortsskolor. Snacka om att avfolka landsbygden. Sen skulle i stort sett alla kommunalt bekostade motionsanläggningar läggas ner. Sex av tio motionsspår, flera idrottsplatser med fotollsplaner och hockeyrinkar och sist men inte minst; man skulle sluta spola samtliga isar på vintern. Häpp! Det är bara gym som gäller i framtiden. Skidspår kommer de säkert inte heller att dra. Det hade de nog bara glömt att skriva. Nej, den hurtiga utomhusmotionären tvingas inomhus då det släcks och avfolkas i skogarna. Ännu friare spelrum för psykopater och galningar som överfaller och våldtar. Främja inte motionsidrott och rinkbandygängen som spelar och håller sig friska. Nej, låt dem sitta hemma och feta till sig och dra på sig välfärdssjukdomar istället. Eller låt dem köa för en halltid inomhus som redan nu är utopiskt svårt att få. Nästa generation kommer inte att förstå vad en skridsko är för konstig pryl. (Precis som jag fick förklara vad ett kassettband var för något för en sjuåring igår.) Och så kanske jag tvingas arbeta i stan. Men det känns ändå som om skolan kommer att få vara kvar. Det verkar så absurt att bussa in alla barn till stan att jag inte tror på det.


Ena delen av köket monteras ner. Inget slängs. Det ska återanvändas eller säljas.
IKEAs skåpstommar "Faktum" - någon intresserad?


Här någonstans kommer vedspisen att stå.
Närmare hörnet än fönstret. Hajar ni?


Matrummet får återigen agera förvaringsutrymme. Fan vad grejer man har...


Den östra delen av matrummet får samtidigt agera verkstad.
Här ska vedspisen monteras ihop. Hos oss är det känslan
som styr vilka byggen som kommer först. Inte förnuftet.
I så fall hade vi haft ett garage att göra detta i...

Man kan tycka att det ska finnas en kökssoffa i ett lantkök men inte hos oss. Not any more. Ärligt talat så har den egentligen aldrig passat i vårt kök. Den är både för lång och för hög och den skymmer fönstret och det har varit lite trångt. Fast den är ändå svår att göra sig av med. Nu tar vi trots allt steget - en välvårdad kökssoffa - någon? Målad i antikvitt och för närvarande med grön-vit rutig klädsel. Lätt att klä om själv. Förvaring under sitsen som sväljer mycket (skit). Alldeles för skön att ligga på. Köksstolarna är också till salu. Rejäla stolar av massivt trä med snideri i ryggstödet. Dessa också med grön-vit rutig sits. Ännu lättare att klä om. Vänskapspriser utlovas!


Kökssoffa och stolar (4 st) till salu! (Bättre bilder kommer.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0