Proggplättar

En enklare lunchrätt eller istället för potatis/ris/pasta.

Cirka tre portioner

4 morötter
2 dl vetemjöl (eller 1 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
4 dl mjölk
4 ägg
200 g spenat, fryst eller färsk
1 tsk salt
olja/smör

  1. Vispa ihop mjöl, salt och mjölk. Vispa i äggen.
  2. Skala och riv morötterna.
  3. Hacka spenaten.

Nu kan man välja att hälla morötter och spenat i samma smet eller att dela smeten i två skålar och blanda morötter i den ena och spenat i den andra. Jag brukar köra den enkaste varianten - allt i samma. Blir färgglatt och gott. Låt stå och svälla en halvtimma eller mer.

Stek plättar i smör eller olja. Smör ger en lite godare och finare stekyta enligt mig. Med en skitvarm stekpanna så håller plättarna formen bättre. De flyter liksom inte ut. Fast man får vara med i matchen eftersom det går fort och lätt blir bränt.

Servera något till. Typ yoghurtsås, hoummos, chutney eller nåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0