Asgod färs till "fylld paprika" eller nåt
Fyllda paprikor - inte att förakta. Särkskilt inte när de har växt i Getingedalen. Fyllningen kan variera men den här är bäst!
Några paprikor
1 morot eller 2 dl kallt kokt ris/dinkel el. dyl.
1 gul lök
300 g vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk finriven ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
100 g lagrad ost
4 tomater
olivolja
salt
Några paprikor
1 morot eller 2 dl kallt kokt ris/dinkel el. dyl.
1 gul lök
300 g vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk finriven ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
100 g lagrad ost
4 tomater
olivolja
salt
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och riv moroten grovt.
- Skala och hacka löken, fräs den i 2 msk olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot/ris, fräs ytterligare 3 minuter.
- Hacka tre av tomaterna.
- Blanda i färs, buljongtärning, tomathack, ingefära och kryddor.
- Skala och pressa i vitlöksklyftorna.
- Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
- Smaka av med 1 tsk salt.
- Dela paprikorna på längden och kärna ur dem.
- Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
- Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå.
- Riv osten och fördela över.
- Gratinera i mitten av ugnen, ca 25 minuter, tills osten tagit färg.
Kommentarer
Trackback