Asgod färs till "fylld paprika" eller nåt

Fyllda paprikor - inte att förakta. Särkskilt inte när de har växt i Getingedalen. Fyllningen kan variera men den här är bäst!

Några paprikor
1 morot eller 2 dl kallt kokt ris/dinkel el. dyl.
1 gul lök
300 g vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk finriven ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
100 g lagrad ost
4 tomater
olivolja
salt

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv moroten grovt.
  3. Skala och hacka löken, fräs den i 2 msk olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot/ris, fräs ytterligare 3 minuter.
  4. Hacka tre av tomaterna.
  5. Blanda i färs, buljongtärning, tomathack, ingefära och kryddor.
  6. Skala och pressa i vitlöksklyftorna.
  7. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
  8. Smaka av med 1 tsk salt.
  9. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem.
  10. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
  11. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå.
  12. Riv osten och fördela över.
  13. Gratinera i mitten av ugnen, ca 25 minuter, tills osten tagit färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0