Potatisrulle

Potatis i festlig form.

Ca 6 portioner

1 rulle frusen smördeg
600 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk, hackad rosmarin
3 msk smör
1 tsk salt + flingsalt
(100 g fetaost)
1 msk smör + lite rosmarin till utsidan

  1. Skala och grovriv potatisen.
  2. Stek potatis, vitlök och rosmarin luftigt genom att vända runt med gafflar.
  3. Tina smördegen 1-2 timmar innan användning. Rulla ut den och fördela potatisen över degen. Eventuellt kan man rulla ut den på ett mjölat bakbord och kavla lite på den. Å ena sidan blir den tunnare och går lättare sönder, å andra sidan kan man rulla flera varv. Lämna några cm av degen utan potatis för att kunna fästa ihop rullen.
  4. Om man vill kan man smula fetaost över potatisen, det beror på vad man ska äta rullen till. Det kan bli för mycket smaker på en gång.
  5. Salta.
  6. Rulla ihop, pensla med smör för att fästa ihop skarven. Vänd skarven neråt. Lägg rullen på plåt med teflonduk (bakplåtspapper), pensla med smör och strössla över rosmarin och flingsalt.
  7. Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0