Potatisrulle
Potatis i festlig form.
Ca 6 portioner
1 rulle frusen smördeg
600 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk, hackad rosmarin
3 msk smör
1 tsk salt + flingsalt
(100 g fetaost)
1 msk smör + lite rosmarin till utsidan
Ca 6 portioner
1 rulle frusen smördeg
600 g fast potatis
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk, hackad rosmarin
3 msk smör
1 tsk salt + flingsalt
(100 g fetaost)
1 msk smör + lite rosmarin till utsidan
- Skala och grovriv potatisen.
- Stek potatis, vitlök och rosmarin luftigt genom att vända runt med gafflar.
- Tina smördegen 1-2 timmar innan användning. Rulla ut den och fördela potatisen över degen. Eventuellt kan man rulla ut den på ett mjölat bakbord och kavla lite på den. Å ena sidan blir den tunnare och går lättare sönder, å andra sidan kan man rulla flera varv. Lämna några cm av degen utan potatis för att kunna fästa ihop rullen.
- Om man vill kan man smula fetaost över potatisen, det beror på vad man ska äta rullen till. Det kan bli för mycket smaker på en gång.
- Salta.
- Rulla ihop, pensla med smör för att fästa ihop skarven. Vänd skarven neråt. Lägg rullen på plåt med teflonduk (bakplåtspapper), pensla med smör och strössla över rosmarin och flingsalt.
- Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
Kommentarer
Trackback