Norrlandskaka

Fråga mig inte varför den heter så men den är god till kaffet även i Närke!

2 ägg
2 kkp (kaffekoppar) socker
1 kkp mjölk
75 g smält smör
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk kanel

Fyllning:
1 äggula
50 g smält smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Florsocker till dekorering

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smält smör. Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa ner dem i smeten. Smöra och bröa en rund kakform utan hål i mitten eller andra krusiduller. Grädda 30-40 minuter nederst i ugnen på 175 grader. Blanda allt till fyllningen medan kakan svalnar. Dela kakan horisontellt och bred ut fyllningen. Sikta florsocker över innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0