Kolakakor

Ibland är det kul att baka småkakor. Dessa är lite annorlunda.

1 burk sötad kondenserad mjölk

100 g riktigt smör
0,75 dl socker
3 dl mjöl
1 äggula
1 tsk vaniljsocker

Lägg den oöppnade mjölkburken i en kastrull med vatten. Koka den i ca tre timmar. Håll koll så att det inte kokar torrt. Mixa mjöl, socker, smör och vaniljsocker. Tillsätt äggulan. Knåda ihop till en smidig deg. Låt den vila i kylen 1 timma. Gör sedan småkakor. Rulla små bollar och platta till. Lägg dem på plåt med teflonduk (du har väl skaffat en teflonduk vid det här laget?!) Grädda dessa i 175 grader i 8-10 minuter. Håll koll för det går snabbt!

Öppna mjölkburken när den har kokat färdigt och svalnat en liten stund. Nu har du fått världens enklaste och godaste kolakräm! När kakorna har svalnat brer du kolakräm på en kaka och trycker dit en annan kaka. Ni vet hur jag menar. Klart! Det kommer att bli kolakräm över så om man vill kan man baka dubbel, till och med trippel, sats med kakor så går nästan hela burken med kolakräm åt. Första gången jag bakade dessa kakor sa det bara svisch. Det tog slut på två minuter. Dubbel sats som sagt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0