In Vitrokött
Vad sägs om laboratoriekött?
Ur artikel i DN:
Förespråkarna för in vitro-kött, som det kallas, har starka argument. Redan i dag står köttproduktionen i världen för 18 procent av alla utsläpp av växthusgaser. Samtidigt spår FN:s livsmedelsorgan FAO att köttkonsumtionen globalt kommer att fördubblas fram till 2050. I dag äter västvärlden i genomsnitt 43 kilo kött per person och år, en siffra som ökar med 2 procent årligen. I utvecklingsländer, som Indien och Kina, ökar köttkonsumtionen ännu snabbare i takt med att ekonomin växer.
Vad sägs om att bli vegis istället?
Ur artikel i DN:
Förespråkarna för in vitro-kött, som det kallas, har starka argument. Redan i dag står köttproduktionen i världen för 18 procent av alla utsläpp av växthusgaser. Samtidigt spår FN:s livsmedelsorgan FAO att köttkonsumtionen globalt kommer att fördubblas fram till 2050. I dag äter västvärlden i genomsnitt 43 kilo kött per person och år, en siffra som ökar med 2 procent årligen. I utvecklingsländer, som Indien och Kina, ökar köttkonsumtionen ännu snabbare i takt med att ekonomin växer.
Vad sägs om att bli vegis istället?
Kommentarer
Trackback