Altandörr

Vi har tre blåa dörrar att gå in och ut ur huset genom. Tre blåa dörrar som borde vara låsta när vi åker hemifrån. Trots det vill vi öppna en till. En i varje väderstreck. Det haltar liksom när man låter ett väderstreck vara utan. Lite mobbing liksom. I synnerhet när det handlar om SÖDER. Vi svenskar älskar ju SÖDER. SÖDERläge. Det vet ni väl att bostadens värde ökar om det finns balkong eller uteplats i SÖDERläge. Det har alltså inte vi men det är bara en tidsfråga innan den sitter där. Plus en anhängande altan. Eller uteplats. Eller däck som det heter på inredningssvenska. Vi har inte det heller. Vi bor på landet. Här har vi utedass och egen brunn istället. Och långt till brevlådan. Och en ogästvänlig hörna med mossiga betongplattor i väster och utsikt mot grannen. Nåväl, vet ni vad en snygg altandörr kostar? Eller snarare, en som är så-lite-ful-som-möjligt? För vem fan vill ha en ytterdörr i vardagsrummet? Nej där vill man ju ha en prydnad. Med mycket glas så att ljuset, SÖDERsolen och tjuven lättare ska kunna ta sig in. Tjuvar vill man inte ha i vardagsrummet. Därför måste man ha en säkerhetsdörr vilket inte gör saken billigare. Hej und hå.

Eftersom G är sjukskriven har han mycket tid att slå ihjäl. Allt som innebär att man rör på sig är uteslutet men den lilla kroppsansträngning som musarmen måste utföra klarar han av. Surfa. Hitta bättre begagnade saker på Blocket. En altandörr. I Bollnäs. En sån som vi vill ha. Yes!

Det är 30 mil till Bollnäs. Vad kostar det att hämta dörren? Fortfarande mindre än att köpa en ny. Skicka den då? Verkar vanskligt. Verkar omöjligt om man frågar Bussgods. Blir för dyrt om man frågar nån annan. Det ser ut som om det blir en utflykt till Bollnäs nån dag. Fy fan vad tråkigt. Måste kolla upp om det finns nåt att se efter vägen så att det lättar upp en aning. Jag kanske inte ens måste följa med? Herr Orörlig kanske snart är tillräckligt rörlig för att trampa på gasen. Fru Rörlig kan ju vara hemma och göra nytta. Herr Orörlig får väl börja jobba igen så fort han kan köra bil så då kan han ju åka mitt i veckan på nån ledig dag när ändå Fru Rörlig ger järnet på jobbet.

Hur som helst, altanbygget ingår inte i "Projekt 2008" men en dörr kan man ju sätta in iallafall. Så att man kan gå ut i trädgården på SÖDERsidan och öppna och få in lite kvällsluft i vardagsrummet. Frågan är om den blir blå? Det kanske blir mobbing iallafall? Hur mycket kan man skriva om en altandörr? Fortsättning följer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0