Dinkelmuffins

Bra grejer ska man dela med sig av. När lördagen kommer och man har fått sova ut och äntligen hinner läsa tidningen på morgonen så kan det vara gott att slippa köpebrödet. Det händer att jag svassar ihop några dinkelmuffins ibland och med en klick färskost lägger de grunden till en bra helg. Inte helt fel som matsäck heller. Toppa med en soltorkad tomat, en lökskiva och en bit ost så är de färdigbredda innan de kommer ur ugnen. Vet ni förresten att dinkelmjöl är mycket nyttigare än vanligt mjöl? Betydligt mer proteiner och fibrer!

2 dl dinkelmjöl/dinkelsikt (vetemjöl funkar också förstås)
1,5 dl grahamsmjöl (eller nåt annat lite grövre mjöl)
2 msk vetekli/kruskakli (kan helt klart uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kesella (kan bytas ut mot yoghurt eller fil)
1,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

Ugn: 200-225 grader
Tid: 8-10 minuter

Blanda alla torra ingreienser.
Rör ihop våta ingredienser.
Blanda allt.
Klicka i bullformar/små muffinsformar.
Muffinsplåt är väldigt praktiskt att ställa formarna i.

Egentligen borde man skippa bullformarna och smörja lite i muffinsplåten istället. Det funkar också, jag har provat. Dels är det lite papperssparande, dels förlorar man inget av muffinsen som faktiskt fastnar på bullpappret. Fast å andra sidan måste man ju diska plåten och det är ju inte vänligt mot miljön. Den ena besparingen tar ut den andra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0