Berits sommarskorpor

Sötare än vanligt skorpor. Mindre söta än mandelskorpor. Perfekt tilltugg till kaffet.

4 dl havregryn
4 dl vetemjöl (eventuellt mer)
2 dl rostade solroskärnor (eller orostade som du rostar själv i torr stekpanna)
2 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor eller 1,5 tsk mald kardemumma
0,5 tsk salt
2 ägg
0,5 dl rapsolja
1,5 dl mild yoghurt

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Mortla kardemummakärnorna grovt.
3. Blanda ägg, olja och yoghurt. Arbeta ihop allt till en deg. Är den för lös - tillsätt lite mer mjöl.
4. Forma degen till tre smala längder på en mjölad bänk eller direkt på bakplåtspappret på plåten.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
6. Ta ut längderna och skär dem med en vass kniv i sneda skivor. Lägg tillbaka dem med snittytan upp.
7. Grädda i mitten av ugnen tills de får färg, ca 5-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka några timmar. Lägg dem i en burk med lock.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0