Rätt mat räddar miljön

Ur dagens Nerikes Allehanda:

Genom att välja rätt sorts råvaror till matlagningen går det att minska det egna hushållets miljöbelastning. Nötkött är den stora miljöboven medan exempelvis bönor ger betydligt mindre påverkan.

- En enkel sak som att äta mindre kött och i stället mer baljväxter skulle alltså kunna ge stora miljövinster. Nötkött genererar hundra gånger så mycket växthusgaser som motsvarande mängd bönor, konstaterar Monika Pearson, nutritionist och projektledare på Livsmedelsverket, som tillsammans med Naturvårdsverket och Sveriges Lantbruksuniversitet har tagit fram miljöanpassade konstråd. I dag står livsmedelsproduktionen för närmare en tredjedel av de globala utsläppen av växthusgaser. (TT Spektra)

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag älskar att ha rätt

2008-07-17 @ 14:10:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0