Panzanella

Smarrig sallad med bröd i:



1 dagsgammal ciabatta
2 msk rödvinsvinäger
300 g cocktailtomater
1 gurka
1 röd eller gul paprika
1 rödlök
3 msk kapris
1 knippe hackad bladpersilja
1 kruka basilika
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl olivolja
flingsalt
nymald peppar

1. Skär brödet i grova bitar och låt det torka. Häll över vinägern och rör om. Låt brödet dra i 30 minuter.
2. Dela tomaterna. Skal gurkan och dela på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurka och paprika i grova bitar. Skala löken och skär i tunna skivor.
3. Blanda tomater och gurka med bröd och krama salladen försiktigt med rena händer. Blanda i paprika, lök, kapris, persilja och basilikablad.
4. Blanda vitlök och olivolja och ringla över salladen. Krydda med peppar och salt. Låt salladen dra i kylen ca en timma före servering. Servera rumstempererad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0