Sallad med tranbär och getost

Machésallad (eller någon annan smarrig sallad)
Rött äpple
Torkade tranbär
Solrosfrön eller pumpakärnor
Getost (Chevré eller någon mildare sort. Feta för den som inte äter getost alls.)
Apelsin
Olja (en god sort)
Salt
Peppar

Pressa ur juicen från apelsinen.

Blanda en dressing på apelsin, olja, salt och peppar.

Lägg en näve tranbär i dressingen där de får ligga och dra och bli mjuka.

Grunda salladsskålen med machésallad. Skiva äpplet ganska tunt och sprid ut över salladen. Fördela små bitar av getost över salladen.

Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Sprid ut dem över salladen. Häll över dressingen sist av allt.


Vår nya favorit: Ekologisk getost. Tyvärr med löpe
men man kan inte få allt. Som en feta med chevrétouch.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0