Roberts mörka chokladkaka

Jag har ingen aaaaaning om vem Robert är, jag tror att han är chokladbagare, men han gör smarriga kakor. Iallafall den här. En mäktig chokladkaka att äta till kaffet eller som dessert ihop med glass och frukt. Smakar bäst efter att ha legat i skafferiet ett par dygn och är lika god efter djupfrysning.

225 g smör
200 g mörk choklad
100 g kakao
2 stora ägg
175 g socker
2 1/4 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
200 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
21/2 dl kokande vatten

Ugn: 180 grader

Smöra och mjöla en 2-liters avlång bakform.

Smält smör och choklad i en kastrull. Tillsätt kakao.

Vispa lätt ihop ägg, socker, råsocker, vanilj och salt.

Tillsätt växelvis mjöl, bikarbonat och chokladsmet.

När massan är slät tillsätts det kokande vattnet under ordentlig omrörning.

Häll i formen. Grädda i 40-45 minuter. (Fast jag fick grädda i 90 minuter och lägga folie på efter bara 20 minuter.)

Låt kakan svalna i formen. Förvara den svalt i plastpåse i ett par dygn innan den ska ätas. Fantastiskt god!


Mörk, mustig, tung och svingod.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0