Mindfulness

Från Mindfulness Center:

 

Att vara ”mindful”, eller medvetet närvarande i nuet, är ett förhållningssätt som vi människor har med oss av naturen. Men i dagens samhälle med dess höga livstempo, TV, internet, tidningar och allt som vi ”måste” göra, dras vår uppmärksamhet i hög grad bort från nuet. Vi ältar lätt saker som antingen har gått snett i det förflutna eller som vi planerar för framtiden, samtidigt som vi oroar oss för att våra planer inte utfaller som vi har tänkt oss. Med ett sådant förhållningssätt riskerar vi att förlora den enda stund ur sikte som vi egentligen har och som vi kan påverka - nuet.


Mindfulness definieras ofta som förmågan att inrikta uppmärksamheten på ett särskilt sätt: att med avsikt vara i nuet utan att värdera det som vi uppmärksammar.


Att träna sig i att vara mindful innebär med andra ord att öva sig i att leva i nuet i allt högre utsträckning, ögonblick för ögonblick. Träningen innebär också att vi utvecklar vår förmåga till kontakt med verkligheten sådan den är – inte sådan som vi vill tro att den ser ut.

 

 

Det här är my cup of tea!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0