Tiomila, fruktträd och deklaration

Här händer det grejer. Uj uj uj. Det nya livet funkar bra och jag har höjt mig ett snäpp. Använder tandtråd, kollar väldigt lite på TV och rensar högar mest hela dagarna. Röra på mig lyckas jag också hinna med. Alla dagar utmynnar inte i 10000 steg eller mer, jag är väldigt glad att jag inte lät operera in det där larmet, men å andra sidan vilar jag inte på hanen. Det är inte alla sorters "nya-livet-verksamheter" som ger steg. Tävlingen på jobbet tog slut i helgen men min stegräknare sitter på iallafall. Som sagt, det här är en av mina nya vanor.

Såg till att nästan spränga stegvallen i lördags när jag sprang tiomila i en skog nära ett tjusigt slott i stockholmstrakten. Pampigt att värma upp på krattad grusgång och spurta in i en slottspark. Min insats var klart godkänd. Höll mig under skamgränsen 10 min/km och tiden in till varvningen var till och med riktigt bra. Sen orkade Kajan inte hålla samma tempo hela banan men å andra sidan tog jag kontrollerna som om det vore snitslat i skogen. Häpp!

Väl hemkommen fortsatte tävlingen. För herrarna och för oss andra framför datorn. Tiomilanatten är en högintressant upplevelse för en gammal orienterare och kan man inte uppleva den på plats så får man följa kampen via webb-TV.

Det var fruktträdsrea förra veckan. Och lön. Vi shoppade till vår odling. Det åkte med lite andra buskar i kundvagnen också. Eftersom G haltar och linkar så var det jag som fick gräva och plantera under söndagen. Hade helst velat ligga med benen högt och pralinerna inom räckhåll, nytävlad  och sent isängkommen som jag var, men plantera skulle jag. Det bidrog visserligen till att jag kunde känna mig stolt och nöjd vid läggdags. Det är så härligt ute nu. Luften, temperaturen och den annalkande grönskan. Vitsipporna och scillan blommar över hela vår gräsmatta och påskliljorna är på väg att slå ut. Jag tillbringar mycket tid ute och pysslar med rabatter, plantering, röjning, nyanläggningar och omorganisation i utemiljön.

Deklarationen är gjord och inskickad via nätet. Prisa gud - nu kommer skatteåterbäringen redan före midsommar! I år ska vi inte slarva bort våra tusenlappar som vi gjorde 2007. I år ska vi fylla skuldfickorna. Fast det sa vi förra året också och sen när pengarna kom så åkte vi till nåt byggvaruhus, IKEA och på semester. Men i år är det Nya Livet och här slarvas inget.

Har bokat in mig på en marknad den 31 maj. Ska (förhoppningsvis) sälja lite keramik och betong. Det är ett bra sätt att komma igång på efter vinterdvalan. Tänker satsa på lite nya former och färger i år.


Kommentarer
Postat av: Anna

Hmm, jag fick då inget extra lagom till midsommar. Här får man istället betala, vilket inte är speciellt populärt. Inte nu när framtiden är ganska ovis ändå och räkningarna höga. Usch.

2008-04-29 @ 19:48:35
URL: http://ladysunrise.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0