Pastasås med spenat, svamp och quorn

Lite lyxigare sås än den vanliga vardagssåsen. God som fan!

För 4 personer

2 dl vitt vin
3 dl vatten
1 msk koncentrerad grönsaksfond (eller motsvarande mängd i buljong)
2 dl lättcreme fraiche (om du kör den nyttiga stilen)
2-3 msk maizena (eller lite potatismjöl)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 gram bladspenat
1 msk olivolja
Grytbitar av quorn i lagom mängd
8-10 champinjoner
Hackad färsk dill
Parmesan

Häll vinet i en kastrull och låt koka tills ca hälften av vätskan är kvar. Tillsätt vatten och fond och låt koka 5 minuter. Rör i creme fraiche. Sjud ett par minuter. Rör ut maizena i lite vatten, häll det i såsen och låt koka i 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.

Stek champinjoner och quornbitar i olivolja. Tillsätt spenaten och låt fräsa snabbt. Smaka av med salt och peppar.

Rör ihop vinsås med övrigt och tillsätt dill.

Servera till pasta och riv gärna lite parmesan på toppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0