Blomkålssoppa
Billig soppa. Nyttig soppa. Med krutonger och philadelphiaost blir det lite festligare.
4 portioner
1 blomkålshuvud
1/2 purjolök
1 liter mjölk
3/4 msk grönsaksbuljong
salt och peppar
(100 g philadelphiaost)
Krutonger:
1/2 baguette
olivolja
1 vitlöksklyfta
20 g färsk ingefära (några cm av en färsk)
Skär ner 1/4 av blomkålshuvudet till små blomkålsknoppar och spara dessa till garnering. Skär resten av blomkålen i mindre bitar. Skär purjolöken fint och fräs hälften av den med blomkålen i lite olja. Spara resten till garnering.
Häll på mjölken och grönsaksbuljongen och låt det koka till dess att blomkålen är mjuk. Tillsätt eventuellt philadelphiaosten. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Smaksätt med salt och peppar.
Krutonger:
Skär baguetten i tärningar och riv vitlök och ingefära. Rosta brödet i oljan i en stekpanna. Blanda i vitlöken och ingefäran. Garnera soppan med krutonger, blomkålsknoppar och purjolök. Ringla eventuellt lite olivolja över.
4 portioner
1 blomkålshuvud
1/2 purjolök
1 liter mjölk
3/4 msk grönsaksbuljong
salt och peppar
(100 g philadelphiaost)
Krutonger:
1/2 baguette
olivolja
1 vitlöksklyfta
20 g färsk ingefära (några cm av en färsk)
Skär ner 1/4 av blomkålshuvudet till små blomkålsknoppar och spara dessa till garnering. Skär resten av blomkålen i mindre bitar. Skär purjolöken fint och fräs hälften av den med blomkålen i lite olja. Spara resten till garnering.
Häll på mjölken och grönsaksbuljongen och låt det koka till dess att blomkålen är mjuk. Tillsätt eventuellt philadelphiaosten. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Smaksätt med salt och peppar.
Krutonger:
Skär baguetten i tärningar och riv vitlök och ingefära. Rosta brödet i oljan i en stekpanna. Blanda i vitlöken och ingefäran. Garnera soppan med krutonger, blomkålsknoppar och purjolök. Ringla eventuellt lite olivolja över.
Kommentarer
Trackback